Kip in Licor 43 met spek van de bbq
Porties Prep Tijd
8spiezen 5minuten
Passieve Tijd
minimaal4 uur (hoe langer hoe beter)
Porties Prep Tijd
8spiezen 5minuten
Passieve Tijd
minimaal4 uur (hoe langer hoe beter)
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng alle ingrediƫnten met de kippendijen en laat minimaal 4 uur marineren (het liefst een nachtje) Gebruik je houten prikkers, laat deze dan eventjes in het water weken zodat ze niet verbranden op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg dan de stukjes kip afwisselend met de plakjes spek.
  2. Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. Ke kipspiezen bereid je indirect, dus niet boven het vuur. Anders worden ze zwart van buiten en blijven ze rauw van binnen. De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter om te meten, de kip moet namelijk 70 graden zijn van binnen.