MuziekMuziek

BBQ Recept van B4men: classic Pulled Pork, perfect gemaakt.

Wanneer je als BBQ’er een beetje serieus genomen wilt worden, dan moet je zeker een keertje Pulled Pork gemaakt hebben. Het is één van die klassiekers die je moet maken. Het maken van een goede pulled pork is namelijk niet heel moeilijk, het kost alleen heel veel tijd. Als ik zeg dat het veel tijd kost, dan bedoel ik ook echt dat het veel tijd kost!! 12 tot 15 uur bbq tijd heb je zomaar te pakken. Beetje overdreven? Nee, echt niet! Je geduld met het maken van een pulled pork wordt namelijk beloond in een super smakelijk en mals stuk vlees. Tips voor het maken van een super malse pulled pork. Het vlees komt uit de schouder of nek van het varken. Het makkelijkste stuk is de procureur, door een wat hoger vet gehalte zal je vlees niet zo snel droog worden. Nu is pulled pork een gerecht waar iedereen wel zijn eigen variant op heeft gemaakt en ja die zal ik ook zeker nog wel gaan maken! De komende tijd komen er nog een paar lekkere recepten online, wat je met de pulled pork allemaal kan doen. Voor nu laat ik je zien hoe je op een makkelijke manier een classic pulled pork maakt.

P5170663

BBQ Classic Pulled Pork

Dit heb je nodig:

-Eén procureur: Schrik niet van het gewicht, meestal rond de 2,5 kilo. (Pulled pork kan je bereid ook prima invriezen, om hier later weer een paar mooie gerechten mee te maken.)
-LetzQ Pork Rub: Een lekkere rub is onmisbaar.
-BBQ saus: Een goede bbq saus is onmisbaar bij een classic pulled pork. Ik heb gekozen voor de bbq saus van Blues Hog.

P5160591

Zo maak je de Classic Pulled Pork

 • Begin een dag van te voren met het kruiden van het vlees. Vooral niet te weinig!! Dus royaal inwrijven met kruiden en minimaal 12 uur wegzetten in de koeling.
 • De bbq aansteken en naar een temperatuur brengen van rond de 100 graden. Hoe stabieler en langzamer de procureur naar de juiste temperatuur gaat, hoe lekkerder hij zal worden.
 • Het vlees gaat nu indirect op de bbq.
 • Het vlees brengen we langzaam naar een kerntemperatuur van rond de 70 graden. Neem hiervoor de tijd!! Denk aan 7 tot 10 uur op de bbq.
 • Bij het bereiken van 70 graden, gaat het vlees in aluminiumfolie en terug op de bbq tot een kerntemperatuur van 85 graden.
 • Let op! Prik niet te veel in het vlees om de temperatuur te meten en als je prikt, prik via de bovenkant anders lopen je mooie vleessappen juist uit het vlees.
 • Na weer een paar uur bereik je 85 graden. Nu mag hij uit de folie en terug op de bbq. Gooi het vleessap in de folie niet weg, deze kan je later nog gebruiken.
 • Nu gaat procureur weer teug op de bbq en lakken (smeren) we het vlees in met bbq saus.
 • Het vlees wordt naar een kerntemperatuur gebracht van 88 graden
 • Vlees mag nu van de bbq en moet minimaal 30 minuten rusten.
 • Na het rusten kan je met twee vorken het vlees uit elkaar gaan trekken.
 • Het opgevangen vocht uit het folie kan nu eventueel door het vlees gemengd worden

P5160593

P5160596

P5170597

P5170598

P5170643

P5170645

P5170646

P5170647

P5170649

P5170651

P5170659

P5170663

Zo zie je, super simpel met een super lekker resultaat. De komende weken komen er een flink aantal heerlijke recepten online van pulled pork recepten. Daar zit uiteraard ook een heel voor de hand liggend broodje pulled pork bij. Uiteraard B4men style, maar ook verrassende recepten. Houd de site dus goed in de gaten 🙂

Wil je meer lekkere recepten? Check dan ook onze nieuwe foodblog www.familieoverdekook.nl!

 

Meer lekkere BBQ recepten van B4men

Mama Mia, Italian Style Burger. B4men BBQ Recept

BBQ recept: Vinkenlap / flank Steak van het varken in piri piri rub.

Spicy Cheese Burger van de BBQ

B4men BBQ: Bavette / flank steak, vlees zoals het bedoeld is!

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer