MuziekMuziek

Eten bij Meatcave Rotterdam, is BBQ’en op zijn culinair.

Wij hebben het echt heel zwaar, we mochten namelijk weer uit eten voor B4men. Deze keer gingen wij eten bij de Meatcave in Rotterdam. De afgelopen maanden hebben wij het een beetje rustiger aan gedaan. Het was even tijd voor een pas op de plaats. Inmiddels zijn we weer volop aan het knallen met de blog en het gaat weer lekker! Ook de restaurant reviews pakken wij weer op en zo sprongen wij in de auto om naar Rotterdam te rijden. Deze keer hadden Marie Louise en ik versterking meegenomen van onze lekkerbek Beaudine. Zij is gek op vlees en bbq en laat dit nu net het “ding” zijn in Meatcave. Om ons te overtuigen van het feit dat ze echt mee moest, gaf ze aan om dan een eigen review te schrijven voor onze foodblog Familie over de Kook. Vooruit dan maar!

Meatcave Rotterdam

Meatcave heeft alles waar een mannenhart sneller van gaat kloppen. Vlees, BBQ, heel veel verschillende bieren en bovenal een geweldige sfeer. Wat kan je verwachten bij de Meatcave? Inderdaad heel veel vlees! Ze doen niet aan een menukaart, je krijgt wat er die dag klaargemaakt wordt op de Big Green Egg. Helemaal geen keus? Jazeker wel, je kan kiezen hoeveel gangen je wilt hebben. Je krijgt de keus vanaf minimaal 3 gangen tot 7 soms 8 gangen. Het zijn geen lullige hapjes maar goed in elkaar bedachte gerechten die zoals beloofd allemaal van de BBQ komen. Als jij blij wordt van lekker en goed eten, veel vlees en BBQ, dan wil je hier nooit meer weg. Hoewel na 7 gangen was het ook voor mij wel even klaar ūüėČ

Dit hebben wij gegeten bij de Meatcave Rotterdam

Uiteraard kon ik mij niet laten kennen en ben ik voor de volle bak gegaan, 7 gangen heerlijk eten. Marie Louise en Beaudine deden heel goed mee maar hebben de 7 niet gehaald. Ik zal nu stap voor stap het menu met jullie doornemen. Vergeet geen teiltje op je schoot te zetten, want dat zal geen overbodige luxe zijn bij het zien van al het eten.

Meatcave Rotterdam
Amuse: Madball (gehaktballetje van verschillende soorten gehakt: lam, kalf, rund en varken) met memphis red ketchup. Amerikaanse bbq saus op basis van tomaat, waar appelciderazijn, peper en tabasco in verwerkt is.
Meatcave Rotterdam
Voorgerecht:¬†plank met gedroogde vleeswaren.¬†Jamon serrano van het pata negra varken, 18 maanden gerijpt in de Pyrenee√ęn. Salame di mugnano, gedroogde worst uit de buurt van Napels, waar naast knoflook en peper ook rode peper en paprika in verwerkt is. Bresaola, gezouten en gedroogd vlees uit het noorden van italie gemaakt van de rundermuis. Daarnaast olijvenmix en brood.
meatcave rotterdam
Tussengerecht 1: Buikspek van het duke of berkshire varken. sous vide gegaard en geserveerd met een curry-olie, piccalillysaus van kesbeke en een kruidenmengsel van platte peterselie, bieslook en lente-ui.
bbq restaurant Meatcave in Rotterdam
Tussengerecht 2: Housesteak (deel van de sukade) geserveerd met mierikswortelboter en daigonkres.
Meatcave Rotterdam
Tussengerecht 3: Chorizo fresco, die gerookt is op whiskeyvathoutsnippers. geserveerd met een salsa van zongedroogde tomaten en crazy pea (doperwtenkiemen).
eten bij Meatcave in Rotterdam
Tussengerecht 4: Tunnbrödsrulle. Zweedse hotdog geserveerd in een dun en plat broodje waar ook pittige tomatenmayonaise, aardappelsalade, ijsbergsla en garnalen op zit.
Meatcave Rotterdam
Hoofdgerecht: Ribeye van het minerva rund uit uruguay, geserveerd met chimichurri, een Argentijnse saus waar voornamelijk peterselie, knoflook en rode peper in zit. Daarnaast de groenten: Puntpaprika, meiraap, vitalot (truffelaardapel), rosevalaardappel en groene asperge.
dessert bij Meatcave in Rotterdam
Dessert: In bourbon en spicy lemon rose syrup gemarineerde peer, ananas en watermeloen. Daarbij twee bollen ijs: aarbei en citroen. hierover amarenkerssiroop en golden syrup. afgetopt met pralinecrumble en honey kres.

Wij hebben weer een avond heerlijk gegeten en ook de sfeer heeft voor inspiratie gezorgd. Het is super leuk om dit soort onderscheidende restaurants te ontdekken en wij wensen hen heel veel succes met dit mooie concept. Wij komen snel weer een keertje aanschuiven.

Big Green Egg bij Meatcave in Rotterdam
De Big Green Eggs draaien elke avond op volle toeren. Wij hebben in ieder geval een hoop inspiratie opgedaan om ook zelf weer aan de slag te gaan met de bbq!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer