Kip in pittige pindasaus

Kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je weet zijn wij gek op pittig eten, op kip en op pindasaus. Dit is dus een recept wat ons echt op het lijf  is geschreven. Sinds wij onze foodblog Familie over de Kook zijn gestart hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten. Voorheen aten wij bijna nooit rijst en kozen we eigenlijk al heel snel voor patat. Maar mij hoor je zeker niet klagen hoor, ik ben gek op rijst. Nu is deze kip in pittige pindasaus ook wel heel erg lekker met patat en ook op een wit pistoletje, het is dus geen straf om eventueel een dubbele portie te maken!

recept kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
kip in pittige pindasaus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin aan met een 1 tl chilipoeder. Voeg de uien, gember, knoflook en de champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan.
  2. Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan. Breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en/of zout. Bestrooi vlak voor serveren met gezouten pinda's.
Deel dit Recept

 

Wij aten deze kip in pittige pindasaus met rijst, pinda’s, komkommer, een gekookt eitje, augurk en natuurlijk mag de kroepoek ook niet ontbreken.
Dit recept zal je echt nooit gaan vervelen. De kip in pindasaus is namelijk niet alleen lekker met rijst maar ook met patat of op een pistoletje.

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

Heerlijke kipsaté voor op de BBQ met homemade pindasaus.

Broodje duivelse kip met vlammende pindasaus!

Best BBQ Snack: Kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles

kip in pittige pindasaus

kip in pittige pindasaus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
kip in pittige pindasaus
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin aan met een 1 tl chilipoeder. Voeg de uien, gember, knoflook en de champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan.
  2. Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan. Breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en/of zout. Bestrooi vlak voor serveren met gezouten pinda's.
Deel dit Recept
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer