Best BBQ Snack: Kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola!

Deze kippenvleugels zijn echt niet voor watjes! Ze zijn pittig door de sambal en rokerig door de Laphroaig Select whisky. Dit is echt de ultieme bbq snack en je kan er niet genoeg van maken. De volgende dag zijn ze trouwens misschien nog wel lekkerder. Verder maak ik er niet teveel woorden aan vuil behalve dat je ze echt MOET proeven!

Recept kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola

kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola
Recept Afdrukken
    Porties Prep Tijd
    4 personen 10 minuten
    Kook Tijd Passieve Tijd
    10 minuten 50 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 10 minuten
    Kook Tijd Passieve Tijd
    10 minuten 50 minuten
    kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola
    Recept Afdrukken
      Porties Prep Tijd
      4 personen 10 minuten
      Kook Tijd Passieve Tijd
      10 minuten 50 minuten
      Porties Prep Tijd
      4 personen 10 minuten
      Kook Tijd Passieve Tijd
      10 minuten 50 minuten
      Ingrediënten
      Porties: personen
      Instructies
      1. Meng in een grote mengkom de sambal, cajunkruiden, whisky, knoflook, ketchup en de cola. Voeg de kippenvleugels toe en laat de vleugels minimaal 60 minuten marineren.
      2. Zet een stoofpan op het vuur en voeg de kippenvleugels met marinade toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Laat nu de kippenvleugels met marinade helemaal afkoelen, dit zorgt ervoor dat de saus iets kan indikken.
      3. Zet de BBQ aan. Zorg voor voldoende marinade op de kippenvleugels en bak de vleugels op de BBQ gaar.
      Deel dit Recept

       

      Kippenvleugels op de BBQ

      Deze vleugels zijn echt de ideale BBQ snack! Wij hebben ze al heel vaak gemaakt als we visite krijgen en ze zijn altijd als eerste op. Ik lieg dus echt niet als dat ik zeg dat je nooit genoeg kan maken. Je moet alleen wel even rekening houden met de bereidingstijd, dit vraagt namelijk even wat tijd. Het beste kan je de kippenvleugels s’morgens klaarmaken als je ze s’avond wilt eten. Ze moeten namelijk eerst gekookt worden en daarna moeten de vleugels helemaal afkoelen. Verder is het heel weinig werk hoor, dus laat je hierdoor niet afschrikken!

      Kippenvleugels gemarineerd in Laphroaig Select whisky
      Ook lekker met zelfgemaakte friet!

       

      Wil je meer lekkere recepten lezen, kijk dan ook eens op onze foodblog www.familieoverdekook.nl

      Written by
      Jan Willem Huffmeijer

      Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

      View all articles
      Written by Jan Willem Huffmeijer