Deze kippenvleugels zijn echt niet voor watjes! Ze zijn pittig door de sambal en rokerig door de Laphroaig Select whisky. Dit is echt de ultieme bbq snack en je kan er niet genoeg van maken. De volgende dag zijn ze trouwens misschien nog wel lekkerder. Verder maak ik er niet teveel woorden aan vuil behalve dat je ze echt MOET proeven!
Recept kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola
- 1 kilo kippenvleugels
- 125 milliliter Laphroaig Select of andere rokerige whisky
- 4 teentjes knoflook geperst
- 12 eetlepels ketchup
- 300 milliliter cola
- 3 eetlepels sambal badjak
- 2 eetlepels cajun kruiden
- Meng in een grote mengkom de sambal, cajunkruiden, whisky, knoflook, ketchup en de cola. Voeg de kippenvleugels toe en laat de vleugels minimaal 60 minuten marineren.
- Zet een stoofpan op het vuur en voeg de kippenvleugels met marinade toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. Laat nu de kippenvleugels met marinade helemaal afkoelen, dit zorgt ervoor dat de saus iets kan indikken.
- Zet de BBQ aan. Zorg voor voldoende marinade op de kippenvleugels en bak de vleugels op de BBQ gaar.
Kippenvleugels op de BBQ
Deze vleugels zijn echt de ideale BBQ snack! Wij hebben ze al heel vaak gemaakt als we visite krijgen en ze zijn altijd als eerste op. Ik lieg dus echt niet als dat ik zeg dat je nooit genoeg kan maken. Je moet alleen wel even rekening houden met de bereidingstijd, dit vraagt namelijk even wat tijd. Het beste kan je de kippenvleugels s’morgens klaarmaken als je ze s’avond wilt eten. Ze moeten namelijk eerst gekookt worden en daarna moeten de vleugels helemaal afkoelen. Verder is het heel weinig werk hoor, dus laat je hierdoor niet afschrikken!