MuziekMuziek

Matte haarproducten voor de natuurlijke zomertrends.

Zoals jullie inmiddels als trouwe lezers wel weten is het natuurlijke haar “het ding” deze zomer. Goed voorbeeld is de pompadour nieuwe stijl. Nu zijn we de afgelopen twee jaar overspoeld met vette of glimmende producten, maar deze zijn niet goed geschikt voor de nieuwe kapsels. Hoe krijg je een zo natuurlijk mogelijke look als je product juist heel aanwezig is? Precies, daar heb je heel andere producten voor nodig. Producten die wel verstevigen maar niet glimmen. Deze producten zie je dus nu een flinke opmars maken. Ik heb er een aantal voor jullie uitgelicht.

image

De Matte Waxen en Clay’s

Zoals gezegd, zijn voor de zomertrend producten nodig met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Maar waarom zou je dan gewoon geen product gebruiken hoor ik je denken. Hahaha, ik kan mijn haar wel wassen en in model kammen, maar als ik er verder niets meer aan doe, wordt het echt geen leuk modelletje hoor!! Nee, ik wil wel de versteviging. Ik ben door de jaren heen inmiddels ook echt wel gewend geraakt aan het feit dat ik ‘iets’ in mijn haar draag en het voelt heel onnatuurlijk en niet prettig om er niets in te dragen. De matte producten, zijn producten die jou veel stevigheid kunnen bieden of juist alleen de pluis uit je haar halen zonder veel stevigheid, maar allemaal zonder dat ze gaan glanzen. Het is juist de glans of het wetlook effect, dat je haar super gestyled maakt. Wat wel belangrijk is met dit soort producten dat je het dus gebruikt in droog haar, anders ben je als nog het matte effect kwijt. Ook is het belangrijk dat je nadenkt over de stevigheid. Sommige matte producten zijn juist super stevig en geschikt om mee te modelleren, andere matte producten halen net het pluizige van je haar en geven niet of nauwelijks stevigheid. Wanneer je een product kiest let hier dan op of vraag hier info over. Het is jammer dat wanneer je een goed product op de verkeerde manier gebruikt, je niet tevreden zal zijn en het na een paar dagen vol in de prullenbak beland.

Deze Matte haarproducten gebruikt ik zelf graag:

image

Drie Matte Haarproducten Uitgelicht

The Bluebeards Revenge Matt Paste: Dit product is voor de pompadour nieuwe style super handig. Dit product is mat en heeft heel veel stevigheid. Ideaal om je haar in model te brengen en wanneer het de hele dag zo moet blijven zitten. De kapsels die je met The Bluebeards Revenge Matt Paste het best kan maken zijn het Fury kapsel en de pompadour nieuwe style.

image

Purerene Clove Bud: Deze fiber mud is minder mat en minder stevig als de Matt Paste en de Matte Hed. Dat is soms ook niet nodig, de Clove Bud is zeker nog mat en gaat dus niet glanzen in het haar. Soms is het prettig om een product te hebben wat niet te hard wordt in het haar, dit geeft een meer natuurlijke look. Deze Clove Bud heeft nog wel degelijk stevigheid, maar je kan nog steeds wel met je handen door het haar gaan. Prettig is ook dat wanneer je door je haar heen gaat deze fiber mud ervoor zorgt dat je haar niet gaat pluizen. Kapsels die passen bij deze Purerene Clove Bud zijn de natuurlijke kapsels.

image

Fudge Matte Hed: Een zeer sterke matte paste die er echt voor zorgt dat je haar op zijn plek blijft. Het is de sterkste van de drie en de meest matte. Het zit in een pompje, dit vraagt om wat aandacht bij het doseren. Wanneer je afwisselt qua styling en dus ook van product, kan hij wat hard worden in het uiteinde van het pompje. Verder werkt het prettig. De kapsels voor dit product zijn gelijk aan die van de The Bluebeards Revenge.

image

 

De juiste kapsels voor deze matte haarproducten:

Pompadour. Foto:nieuwe stijl Front
Pompadour. Foto:nieuwe stijl Front
Zomer kapsels pompadour nieuwe stijl. Foto-scruffscruffandbeards
Zomer kapsels pompadour nieuwe stijl. Foto-scruffscruffandbeards
pompadour nieuwe style. Foto-Gevonden op amen-style.com
pompadour nieuwe style. Foto-Gevonden op amen-style.com
Pompadour nieuwe style. Foto-Gevonden op strangeforeignbeauty.com
Pompadour nieuwe style. Foto-Gevonden op strangeforeignbeauty.com
image
Ik zelf heb op deze foto The Bleubeards Matte Paste in mijn haar. Foto Selfie 😉
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer