mannen en hun huidverzorging: tips tegen huidveroudering

Tegenwoordig doen wij mannen ook aan huidverzorging, althans een grote groep mannen. Vrouwen smeren al sinds jaar en dag met allemaal crème’s om maar proberen te voorkomen dat zij ouder worden. Dat ook mannen de crème’s en zalfjes zijn gaan gebruiken is wel redelijk iets nieuws. Mannen komen er tegenwoordig wel gewoon voor uit dat hij iets op zijn gezicht smeert om er beter uit te zien. Maar heeft al dat smeren met een crème wel nut tegen huidveroudering? Waarom moeten wij onze huid verzorgen? Dat doet de huid toch zelf?

Onze huid

Onze huid bestaat uit collageen, elastine en vetweefsel. Het ouder worden veranderd de stofwisseling in de huid en we maken ook steeds minder nieuwe huidcellen aan. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat het collageen, elastine en vetweefsel ook afneemt. De huid wordt daardoor dus dunner en slapper. Kun je dit proces dan oplossen met het smeren van een crème? NEE! Het verouderingsproces wordt voornamelijk van binnenuit gestuurd. Het zit in onze DNA. Wat we eten, drinken en roken kan van binnenuit erg veel schade aan de huid veroorzaken. Tevens staan wij ook dagelijks bloot aan het meest schadelijke voor de huid “de zon”. Hier kunnen wij zeker wel wat tegen doen. Door goed te smeren met een zonnebrandcrème en zo min mogelijk (liever helemaal niet) onder de zonnebank te liggen.

Huidverzorging

Begin allereerst met gezond eten. Vitamine’s die voor de huid belangrijk zijn:  A, B2, B5, B8, C en D. Het is ook erg belangrijk om voldoende te drinken en dan heb ik het niet over alcoholische versnaperingen, maar over heel simpel water. Drink zeker 1,5 tot 2 liter water per dag. Verder is het zaak om te stoppen met roken als je een roker bent en dus je alcoholconsumptie te beperken. Wat ook erg belangrijk is voor een gezonde en egale huid is om hem goed te onderhouden. Was je huid niet met zeep. Zeep droogt namelijk je huid uit. Scrub je huid regelmatig want hierdoor worden de oude huidcellen verwijdert. Daarnaast is het wel degelijk belangrijk om je huid goed te hydrateren en daar kan dan een goede dagcrème zeker bij helpen. Is een duurdere crème per definitie beter dan een goedkopere? Eerlijk gezegd geen idee. Ik ben geen dermatoloog, dus ik kan je alleen mijn ervaring geven.

Mijn ervaring is dat het soms helemaal niet uitmaakt of het een goedkopere of duurdere crème is. Voor de blog heb ik al zoveel producten getest en mijn huid kon net zo goed reageren op een goedkope crème als op een duurdere crème. Voor mij is het bijvoorbeeld heel erg belangrijk dat een crème niet alleen goed verzorgt maar dat deze ook lekker ruikt en blijft ruiken op mijn huid. Mijn huid kan soms heel vies gaan ruiken van bepaalde crèmes. Iedereen heeft dus andere eisen en wat de één lekker vindt, vindt de ander juist misschien heel smerig. Daarom ga ik ook niet vertellen welke crème je moet gaan gebruiken, want dit heeft totaal geen zin. Je huid veranderd met de jaren en dat zal jouw crème dus ook moeten doen. Veranderen van een bepaalde crème is ook helemaal niet erg. Dit voorkomt namelijk dat je huid gaat wennen aan de crème die je gebruikt. Ook de verschillende seizoenen in Nederland vragen eigenlijk om een andere crème. In de winter is je huid droger dan in de zomer en dus heeft je huid in de winter vaak een vettere crème nodig dan in de zomermaanden.

Heeft smeren met een crème nut tegen huidveroudering

Ik geloof persoonlijk niet dat er een crème is die huidveroudering echt tegengaat. Smeren met een crème heeft echter wel degelijk zin omdat het je huid verzorgt en soepel houdt. Bedenk alleen wel, dat je ook goed moet werken aan je binnenste. Eeuwig jong blijven is er voorlopig nog niet bij en verwacht dit dan ook niet!

Onderstaande artikelen vind je misschien ook interessant

Fashion trends voor mannen 2018. De kleur geel zo draag je hem!

7 tips tegen statisch haar

Mijn top 5 (mooiste) auto’s die ik heb mogen reviewen op B4men

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer