MuziekMuziek

Verzorging van een stoppelbaard

Een stoppelbaard mag tegenwoordig (bijna) overal. Zelfs in het zakenleven zie je steeds vaker een stoppelbaard en niet alleen meer op de “casual friday” Een misvatting is dat een stoppelbaard niet onderhouden hoeft te worden. Ook een stoppelbaard vraagt om een goede verzorging. Doe je dit niet, dan loop je er alsnog heel onverzorgd bij. Heel belangrijk en zeker bij een stoppelbaard, is dat je de contouren netjes bijhoudt. Dit kan je doen met een kleine tondeuse of gewoon met het scheermes.

stoppelbaard of lange baard

Een misvatting is dat als je geen volledig baardgroei hebt, je niet moet kiezen voor een lange(re) baard omdat anders de kale plekken alleen maar meer opvallen. Dit is niet per se juist. Het is maar net waar je weinig tot geen baardgroei hebt. Het kan namelijk ook zijn dat juist een stoppelbaard niet mooi is. Als er niets te camoufleren valt, vallen de kale plekken alleen maar meer op. Zoals ik al vaker verteld heb op de blog, ben ik ook niet gezegend met een super mooie baardgroei. Ik ben namelijk zo’n man met veel kale plekken en plekken waar niet heel veel haar groeit. Bij mij persoonlijk is het juist mooier als mijn baard wat langer is omdat dit de kale plekken iets minder laat opvallen. Ik heb zelf absoluut geen geschikte baardgroei voor een kleine baard/stoppelbaard. Ik durf zelfs wel de stelling in te nemen dat er meer mannen geschikt zijn voor een langere baard dan voor een kleine baard. Dit omdat een stoppelbaard juist mooi is als je een volledige baardgroei hebt.

Mijn baard als ik er een tijdje niets aan doe. Zoals je kunt zien heb ik op mijn wangen een erg onregelmatige baardgroei. Mijn baard is absoluut niet geschikt voor een stoppelbaard.

verzorging van een stoppelbaard

Iedere baard heeft dus verzorging nodig. Een baard die niet verzorgd wordt ziet er rommelig uit en gaat jeuken en schilferen. Ook de huid onder de baard heeft verzorging nodig. Voor de huid onder de baard veranderd er namelijk ook een hoop nu er gezichtshaar op staat. De verzorging van de baard begint bij een goede basis hygiëne. De baard heeft net als je hoofdhaar en lichaamshaar regelmatig een wasbeurt nodig. Gebruik voor de baard een speciale baardshampoo, deze wast en verzorgd de baard. Wassen kan ook met een normale shampoo, maar deze maakt het haar van de baard vaak te hard. Wassen met een conditioner is ook een optie, maar dit maakt de baard niet goed schoon, het maakt de baard eigenlijk alleen maar zachter. Zorg ervoor dat je de contouren bij een stoppelbaard netjes houdt, dit kan je doen met een kleine trimmer of gewoon met het scheermes. Vergeet ook niet de onderkant van je stoppelbaard. Het makkelijkst is om vanaf de bovenkant van je adamsappel naar de zijkant van je kaaklijn de haren weg te trimmen of scheren. Veel mannen hebben geregeld last van jeuk en dit niet alleen tijdens de eerste groei. De huid onder de baard wordt afgesloten en dit zorgt ervoor dat de huid wat kan uitdrogen en irriteren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ook bij een stoppelbaard een baardolie te gebruiken. Een baardolie zorgt ervoor dat de huid goed verzorgd wordt en het maakt de haren zachter. Zeker bij een stoppelbaard is het lekkerder voor je omgeving als je niet teveel prikt ?  Een klein druppeltje is al voldoende voor een stoppelbaard.

Mijn “baard” begin januari. Inmiddels is hij zelfs weer iets korter gemaakt. Ik merk nu zelf dat ik er juist meer onderhoud aan heb dan met mijn langere baard. Als ik nu een paar dagen geen baardolie gebruik dan klagen de vrouwen thuis meteen dat ik prik.

Deze baard artikelen vind je misschien ook interessant 

WANNEER BEN JE EEN “ECHTE” BAARDDRAGER

TIPS OM JE BAARD SNELLER TE LATEN GROEIEN

Puntjes maken in je snor: hoe doe je dat?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer