MuziekMuziek

VOETVERZORGING: MANNEN VERGEET DIE VOETEN NIET!

Voetverzorging, gaan we het daar nu serieus over hebben? Yep! Tegenwoordig is het heel normaal dat we naar de barbier gaan om onze baard en ons haar te laten verzorgen maar over de rest wordt toch echt nog een beetje lacherig gedaan. Dit merkte ik ook pas geleden met het artikel over de wenkbrauw verzorging. Natuurlijk waren er ook een hoop positieve reacties…gelukkig…maar ook een hoop ongein. Veel mannen vonden het belachelijk en de grootste onzin. Waarom? Het ziet er toch veel verzorgder uit als er niet allemaal lange haren uitsteken. Bij mij in de Barbershop zijn veel mannen altijd heel erg blij als ik hun wenkbrauwen netjes maak. Ik ben benieuwd of de mannen die er lacherig over deden ook zo doen als hun barbier/kapper hun wenkbrauwen wilt doen of is het misschien dan toch wel prettig? Voetverzorging is ook een onderwerp waar altijd heel lacherig over gedaan wordt. 

De zomer is in volle gang, al zou je dit momenteel niet zeggen, maar de slippers worden toch weer veel gedragen. Wij mannen staat al niet bekend om onze mooie voeten, dus moeten wij dubbel bewijzen dat we verzorgde voeten kunnen hebben. Niets is toch lelijker dan schimmelnagels en voeten met kilometers eelt in een slipper. Je eetlust verdwijnt meteen als iemand naast je komt zitten op het terras. Maar goed, ik let er misschien meer op dan een gemiddeld iemand, want ik vind al snel voeten niet heel erg prettig om naar te kijken.

Ik verzorg regelmatig mijn voeten zelf. Het is een kleine moeite en ik vind het mooier als ik mijn slippers draag.

 

TIPS VOOR VERZORGDE VOETEN

TIP 1: Knip je nagels met een speciale nagelknipper. Deze zorgt ervoor dat de nagel recht wordt afgeknipt en daardoor heb je minder kans op ingegroeide nagels.
TIP 2: Duw met een bokkenpootje je nagelriemen terug.
TIP 3: Verwijder eelt met een speciale eeltvijl of eelt verwijder crème. Ik gebruik zelf regelmatig de Ped Egg en die werkt super. Hij verwijdert het eelt goed en vangt meteen heel hygiënisch het eelt op, waardoor niet heel je badkamer onder ligt met eeltschilfers.
TIP 4: Scheer eventuele haren weg op je tenen. Ik vind zelf haren op tenen echt heel erg! 
TIP 5: Neem een voetenbad. Dit is misschien niet heel mannelijk maar werkt wel heel erg goed. Dit kan je gewoon thuis voor de buis doen. Je neemt een teil met warm water (niet te heet, dit is slecht voor de huid) voeg een scheutje olijfolie toe en laat je voeten ongeveer een kwartiertje weken. Pak er een biertje bij of een goed glas whisky en je hebt een mannelijk momentje voor jezelf…
TIP 6: Als je voeten geweekt hebben, gebruik dan een scrub speciaal voor de voeten om overtollige huidcellen en kleine eeltplekjes te verwijderen.
TIP 7: Gebruik een crème of een beetje olijfolie om je voeten in te smeren en trek meteen daaroverheen je sokken aan. Door de warmte van je sokken kan de crème of olie goed intrekken. Het makkelijkst is om dit s’avond voor het slapen gaan te doen. Nee, ik houd geen sokken aan in bed, dan zijn ze allang weer uit!

 

Hahahaha lekker hoor zo’n voetenbad!!

DEZE ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Het gebruik van deodorant, Spray vs Roller!

Gaat smeren met een crème huidveroudering tegen?

Bleghhh, weg met die zweetlucht en zweetplekken! Zo pak je zweet aan.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer