MuziekMuziek

Ontharen van je lichaam, ook voor mannen!

Het ontharen van je lichaam

Het scheren van je lichaam is toch voor veel mannen de normaalste zaak van de wereld? Nee, niet bepaald. Er is heerst voor veel mannen toch nog wel een taboe op het scheren van bepaalde lichaamsdelen. Taboe is misschien een beetje zwaar, maar erover praten doen we niet graag. Voor de vrouwen weten we het wel en durven we zo ook onze voorkeuren over uit te spreken. Helemaal kaal, een klein streepje of helemaal bijgewerkt, onze mening staat al klaar. Nu is het natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur, er zijn zat mannen die het compleet onzin vinden om ook maar iets te scheren of bij te houden. Ikzelf vind het wel prettig om te doen.

Wat wel en wat niet scheren als man

Laat ik hier heel duidelijk over zijn! Wat je wel en wat je niet scheert is een eigen keuze van jou en/of je partner. Iedere man kan in mijn ogen alles scheren, van je kruin tot aan je tenen. Ik zal mijzelf ook blootgeven, wees gerust niet letterlijk! Ikzelf scheer mijn oksels, schaamhaar en mijn tenen. Huh tenen??? Ja, het is misschien een gekke tik, maar ik vind haren op tenen echt ranzig. Nu vind ik voeten sowieso helemaal niets, dus dit zal er vast mee te maken hebben. Sinds de blog ben ik mijzelf wat meer gaan verdiepen in verschillende manieren van ontharen, ik ben natuurlijk ook gewoon man en kijk vaak niet verder dan mijn neus lang is en pak(te) dus altijd uit gewoonte mijn scheermes.

ontharen2

Verschillende manieren van ontharen

Het ontharen van bepaalde lichaamsdelen kan op verschillende manieren. Veel manen zullen net zoals ikzelf, niet verder kijken dan gewoon het scheermes. Ik wil vandaag echter uitleggen dat er meer manieren zijn van ontharen.

-Scheren: Voor mij blijft scheren ideaal. Het is snel en je hebt, als je het goed doet, weinig gedoe. Nadeel van scheren vind ik dat de haren snel weer terug groeien en je op gevoelige gedeeltes toch wel last kunt krijgen van bultjes en uitslag. Dit betekend dan ook vaak jeuk en het is niet heel charmant als je de hele tijd zit te krabben. Scheer daarom altijd met de haargroei richting mee, hierdoor heb je minder snel last van jeuk en uitslag.

-Ontharingscreme: Het gebruik van een ontharingscrème is voor veel mannen niet heel gebruikelijk.  Ik heb 3 jaar geleden de Mud en More producten gebruikt voor review op de site en toen was ik niet heel erg tevreden, lees hier de review. In die drie jaar heb ik het vaker geprobeerd en eerlijk is eerlijk, de haren blijven wel echt langer weg.

ontharen2

-Lichtpulsen: Ik heb vorig jaar de Remington I Light gekregen om te mogen reviewen. Ontharen met licht is één van de meest doeltreffende manieren van ontharen. Wel moet je dit kuren en dit betekend consequent gebruiken. Wil je direct een gladder resultaat, dan is dit niet de manier voor jou. Doe het veel pijn? Nee, het is zeker niet (heel) pijnlijk, je voelt het wel maar nogmaals ik ervaar het niet als pijnlijk. Ik moet wel eerlijk vermelden dat ik nu een jaar later het niet meer regelmatig gebruik. Marie-Louise echter wel, die zweert erbij. Misschien dat dit dan toch het verschil is tussen man en vrouw….meer doorzettingsvermogen. Wij willen snelheid en direct resultaat!

ontharen_Fotor

-Laseren: Wil je definitief van je haren op bepaalde lichaamsdelen af, dan kun je er ook voor kiezen om je haren te laten laseren. Bij het laseren wordt een laser gebruikt die meestal werkt op lichtgolven. De laser wordt gericht op de plek waar jij geen beharing meer wilt hebben. De haarzakjes nemen de lichtgolven op en worden hiermee vernietigd. Je haar groeit altijd in fases en niet alle haarzakjes zullen dus meteen kapot gemaakt kunnen worden. Er zijn ongeveer 6 behandelingen nodig om alles te kunnen vernietigen. Volgens kenners doet laseren niet echt pijn, het is meer een prikkelend gevoel. Ik denk dat het vergelijkbaar is met het gebruik van de Remington I Light.

 

Bedenk je oogst wat je zaait!

 

ontharen1_Fotor
Deze foto is uiteraard genomen met een 😉

Wat scheer jij of scheer je helemaal niets? Laat een reactie achter op de B4men Facebookpagina!

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer