MuziekMuziek

Kapsel inspiratie mannen winter 2014/2015

Kapsel inspiratie winter 2014/2015

Ben je toe aan iets anders met je kapsel, maar weet je nog niet wat??? Misschien geven de volgende foto’ s je inspiratie.

1. De Pompadour

Dit is echt de meest populairste haarstijl van dit moment. Niet geheel onterecht, want met de Pompadour kan je ontzettend veel kanten op. Je kan het heel netjes dragen, maar je kan het ook heel stoer en edgy dragen. De zijkanten worden altijd korter gedragen dan de bovenlengte. Wil je een classic Pompadour, dan worden de zijkanten iets langer gelaten dan bij een moderne Pompadour. De moderne pompadour is wat edgy’er, hier worden de zijkanten opgeschoren of zelfs helmaal kaal geschoren.

2. Razor Fade

Iets waar ik bij mij in de salon veel vraag naar heb, is de Razor Fade. Dit is tevens een variant op de Pompadour. Het grote verschil met de classic Pompadour zijn de opgeschoren contouren. De Razor Fade loopt van niets naar iets (vak taal), maar het idee is simpel. Je krijgt steeds een langere lengte haar zonder dat je randen ziet. Tegenwoordig scheer ik vaak de onderkant zelfs met het mes helemaal glad. Nog een verschil met de Pompadour is het feit dat de Razor Fade niet veel zegt over de bovenkant van het kapsel. Die mag ook kort zijn, een Pompadour draag je met lange bovenlengte.

image
Razor Fade door b4men
image
Razor Fade door b4men

3. Geschoren zijscheiding

Nog steeds niet uit het modebeeld verdwenen, de geschoren zijscheiding. De geschoren zijscheiding wordt veelal gecombineerd met ook weer het Pompadour kapsel. Zoals je dus ziet is bijna alles afgeleid van dit model! Het voordeel voor veel mannen van de geschoren zijscheiding is dat je scheiding meteen goed valt en je zelf niet meer hoeft te zoeken hoe je haar het beste valt, want dit heeft de kapper al voor je gedaan.

image
De geschoren zijscheiding door b4men
image
De geschoren scheiding door b4men
image
De geschoren scheiding door b4men

4. De Pony

Eigenlijk een beetje als tegenhanger van de Pompadour modellen ga je in 2015 ook steeds meer de pony terugzien. Dit zal in het begin alleen nog door de echte trendsetters gedragen worden, maar uiteindelijk zullen steeds meer mannen dit durven te gaan dragen. Ook voor de pony geldt dat je het op diverse manieren kan dragen. Je kan een kaarsrechte pony laten knippen voor een über moderne, hippe look. Maar je kan ook een natuurlijk geknipte pony laten aanmeten, voor een natuurlijke look!

5. Beweging en textuur

Niet alle mannen willen s’morgens veel tijd aan hun kapsel besteden. Die mannen kunnen hun hart ophalen met de komende trend van beweging en textuur. Bij dit haar is het namelijk de bedoeling dat je kapsel er zo min mogelijk gestyled uitziet…dus weinig haarproducten, alleen een klein beetje matte wax om een rommelig effect te krijgen. Het haar wordt ook wat langer gedragen  zowel aan de zijkanten als bovenop.

Links naar nog veel meer leuke kapsels:

Hoe krijg je goed en snel je kapsel in model!! (instructie video)

Kapsel modellenboek

Top 5 Styling producten

Hoe verzorg je een baard. (instructie video)

Top 5 beste mannenkapsels

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer