MuziekMuziek

Wat te doen tegen statisch haar

Statisch haar

De winter is in aantocht en dat betekend helaas vaak weer statisch haar. Je haar staat dan rechtop, kleeft overal aan en knettert en vonkt als je je aankleed of bijvoorbeeld je jas uitdoet. Er is dan ook geen land mee te bezeilen en je haar in model doen is vaak een gedoe. Statisch haar komt vooral voor bij droog haar, in de winter is het de droge winterlucht die je haar nog sneller uitdroogt. Wil je statisch haar te lijf gaan, dan moet je dus zorgen dat je haar niet uitdroogt.

Wat kan je allemaal doen tegen statisch haar

– Zorg voor goed gevoed haar, hydrateer je haar met een haarmasker of goede conditioner

-Als je je haar föhnt, föhn je haar dan niet helemaal droog en gebruik het liefst een hitte beschermend product.

-Gebruik het liefst styling producten zonder alcohol, alcohol droogt je haar namelijk uit.

-Kam je haar het liefs met een houten kam en anders met een borstel van echt haar en niet van kunststof. Er zijn ook speciale haarborstels tegen statisch haar en dat werkt echt!(ik gebruik die altijd bij mijn kinderen, die hebben lang haar en dus heel snel last van statisch haar)

-Maak je haar een klein beetje vochtig voordat je gaat kammen/borstelen.

-Spray wat haarspray over je kam/borstel voordat je gaat borstelen.

-Draag katoenen kleding, door synthetische stoffen wordt je haar sneller statisch. Ook wol is een veroorzaker van statisch haar..dus gooi weg die wollen sjaals en mutsen(ook al zijn ze lekker warm)

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer