MuziekMuziek

Grijze herenkapsels inspiratie plus uitleg grijs haar

Grijze herenkapsels inspiratie. Wordt grijs haar veroorzaakt door stress, is het genetisch bepaald of word je alleen grijs vanaf een bepaalde leeftijd? Het is misschien handig om eerst uit te leggen hoe je aan een haarkleur komt.

mannen met grijs haar

Onze haarzakjes bevatten zogenaamde melanocyten, deze produceren pigment genaamd melanine. Deze melanine bepaalt je haarkleur en hiervoor geldt hoe meer melanine hoe donkerder je haarkleur. Heb je dus weinig melanine dan heb je een lichtere haarkleur. Naarmate je ouder wordt verandert je eiwitsynthese waardoor er minder tot geen melanine wordt aangemaakt. Het gevolg is pigmentloos haar. Grijs haar zelf bestaat dus niet maar is een combinatie van pigmentloos haar met donkerder haar, waardoor het er grijs uit gaat zien. Wanneer er helemaal geen melanine wordt aangemaakt heb je geheel pigmentloos haar waardoor je haar er wit uitziet. Vaak begint het grijs worden bij je slapen en als je een baard draagt zie je ook daar vaak de eerste grijze haren verschijnen. Melanine zorgt ook voor je haarstructuur, grijs haar is vaak stugger en droger dan overige haarkleuren.

Waardoor ontstaat grijs haar

Er zijn diverse factoren die ervoor kunnen zorgen dat je grijs haar krijgt. Grotendeels wordt grijs haar bepaald door je genen. Werden je vader/moeder (vroeg) grijs dan is de kans groot dat jij ook (vroeg) grijs wordt. Ook leeftijd speelt een belangrijke rol in het vergrijzingsproces. Haarcellen gaan namelijk minder pigment produceren naarmate je ouder wordt. Dit proces start al vanaf de leeftijd van ongeveer 30 jaar. Een vitamine B12 tekort kan ook grijze haren veroorzaken. Ouderen en vegetariërs hebben hierop een verhoogd risico. Gelukkig kun je supplementen nemen tegen een vitamine B12 tekort. Helaas voor de rokers onder ons, ook roken remt de productie van pigment af, waardoor je dus sneller grijs kan worden. Snel stoppen dus met roken als je niet grijs wilt worden.

Stress en grijs haar

Hoe zit het dan met stress en grijs haar? Hierover zijn veel tegenstrijdige berichten. Er zijn wetenschappers die onderzoek gedaan hebben en die wel degelijk verband leggen tussen grijs worden en stress. Er zijn echter ook wetenschappers die dit weer geheel tegenspreken. Ik kan je hierop dus geen duidelijk antwoord geven. Er zijn mensen die heel snel grijs worden in een hele korte periode. Bij mensen die zo snel grijs worden kan er sprake zijn van een medische oorzaak zoals een infectie ziekte/tumor of bijvoorbeeld een schildklierafwijking. In dit geval is het dus aan te raden om een arts te raadplegen.

Kun je iets doen om grijs haar te voorkomen of tegen te gaan

Helaas kun je aan de belangrijkste factoren van grijs worden, erfelijkheid en leeftijd niets doen. Er zijn tegenwoordig een hoop specifieke haarproducten op de markt verkrijgbaar om grijs haar minder te laten opvallen. Denk hierbij aan haarverf of een kleurspoeling.  Je hoeft natuurlijk niets te doen aan grijs haar. Sterker nog vrouwen vinden mannen met grijs haar juist aantrekkelijk en karaktervol. Ik persoonlijk vind grijs haar ook juist mooi en zou er zelf geen probleem mee hebben om grijs te worden. Waarschijnlijk moet ik er alleen nog wel een flink aantal jaren op wachten omdat in mijn familie iedereen pas laat grijs wordt.

Verzorging grijs haar

Grijs haar vereist echter wel meer verzorging dan normaal haar omdat het droger en stugger is. Gebruik dus een goede shampoo en conditioner en neem eens regelmatig een haarmasker. Ook heeft grijs/wit haar de neiging om geel uit te slaan. Hiervoor zijn er speciale zilvershampoo’s verkrijgbaar die het geel effect tegen gaan. Kijk anders ook eens naar het artikel 8 tips voor gezond haar, hierin geef ik dus 8 tips hoe jij het beste je haar kan verzorgen.

Grijze herenkapsels inspiratie

grijs haar mannen
Hier zie je het verschil wat een goede knipbeurt kan doen. Ondanks grijs haar lijkt deze klant na het knippen echt jaren jonger.
grijs kapsel mannen
Een super tof kapsel wat ook zeer geschikt is bij grijs haar.
grijze haren mannen
Een Slick Back kapsel staat ook super stoer bij grijze haren.
grijze haren mannen kapsel
Zeer kort opgeschoren zijkanten met een korte bovenkant kan ook heel goed bij grijze haren die dunner aan het worden zijn. Hierdoor lijkt je haar voller en dikker.

Onderstaande kapsel artikelen vind je misschien ook interessant

Peaky Blinders kapsels inspiratie

Mannen op leeftijd hoeven niet oud te zijn: kapsel en fashion tips

Het mannen kapsel van 2018!! Dit is de style voor dit jaar. Video met uitleg.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer