Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden is het gezegde toch? Als ik eventjes heel arrogant mag doen, dat vind ik van mijzelf ook. Ik voel mij nu prettiger dan ik ooit gedaan heb. Wijsheid komt ook met jaren en mijzelf druk maken om wat andere van mij vinden doe ik echt niet meer. Ja mag me of je mag me niet, je vindt dat ik er goed uitziet of je vindt van niet…I DON’T CARE!!! Dit geeft geestelijk zoveel rust dat ik tegen mijn jonge lezers willen zeggen, geloof me ouder worden heeft echt wel zijn voordelen!

De man op leeftijd

De “oudere” man wordt op mijn blog zeker niet vergeten!! Ik ben inmiddels alweer bijna 19 jaar barbier en er komen veel “oudere” mannen bij mij in de barbershop die er modebewust uitzien. Zij besteden tijd en aandacht aan zichzelf en hebben vaak kleding aan, waarvan ik denk…dat is gaaf!! Iets wat mij is opgevallen, is dat de afgelopen jaren de oudere man misschien wel sneller hip is geworden dan de jonge(re) man. De oudere man is al veel eerder begonnen zich modern en hip te kleden. De tijd dat oudere mannen kleding en schoenen droegen die ik niet in winkels kon vinden is echt helemaal voorbij. Ik vind het geweldig om te zien dat de man van nu zich hip maar naar leeftijd kleed.

oudere man

George Clooney, voor veel vrouwen het bewijs dat mannen knapper worden naarmate ze ouder worden!

 

Grijze haren

Dit onderwerp benader ik echt vanuit het oogpunt als barbier zijnde. Ik ben van mening (ook al is dit niet goed voor mijn business) dat mannen vooral de haren zo natuurlijk mogelijk moeten dragen!! Waarom ik dat zeg? Wanneer mannen thuis hun haren verven en dit doen zij vaak thuis omdat ze zich meestal schamen omdat dat zij hun haar verven, kiezen ze vaak een kleuring die veel te donker is. Daardoor ziet het er erg onnatuurlijk uit en wordt het eerder lelijk dan dat het er mooier op wordt. Tegenwoordig heb je ook spoelingen die de grijze haren wat maskeren en een veel natuurlijkere look creëren dan met een normale kleuring. Probleem met de spoeling is, dat wanneer er steeds meer grijze haren komen, de spoeling steeds moeilijker zal pakken. Ook zal de kleur erg snel terug lopen en dan is de kleur niet mooi meer. Ik vind het natuurlijk grijs worden juist iets heel bijzonders hebben en daarom doe ik een oproep aan alle mannen die kleuren… STOP met kleuren!! Wees trots op die grijze lokken, ze staan fantastisch!!

snor

Bron foto: Pinterest

oudere man1

Bron foto. Fashionbeans.com

oudere man2

Bron foto: gaiahealthblog.com

oudere man3

Bron foto: Men’sHairstyle.com

Kleding tips voor de oudere man

Heel belangrijk is dat je kleding kiest die de juiste pasvorm heeft. Mannen zijn over het algemeen wat gemakkelijk en kiezen snel voor loszittende kleding. Dit maakt vaak juist wat lomp en daardoor ook meteen oubollig. Mooier is het dus om juist te kiezen voor wat strakkere kleding, denk aan een slimfit of skinny jeans en een getailleerde overhemd of blazer. Let wel, je kleding moet ook niet te strak zitten anders toont het altijd een beetje triestig. Mocht je het zelf moeilijk vinden om de juiste pasvorm te kiezen laat je dan altijd adviseren. Style je outfit af met stoerdere accessoires en een stoere boot of sneaker. Hieronder staan een aantal foto’s van mannen op leeftijd waar menig jonge man qua styling echt nog wat van kan leren…inclusief mijzelf 😉

oudere man4

Super stoer! Bron foto: mensah007.tumblr.com

oudere man5

Een goede jeans maakt geen onderscheid in leeftijd. Bron foto: Breakthruradio.com

oudere man6

Super vet! Goede kop met haar en een stoer leren jack met basic jeans en shirt. Bron foto: aden Anderson ????????????

oudere man7

Dit is natuurlijk een enorme zwerverslook, maar hij rockt hem wel! Bron foto: wgsn.tumblr.com

oudere man8

Deze alternatieve look vind ik bij oudere mannen altijd erg goed staan. Bron foto: outsapop.com

oudere man9

Dit zou ik ook zo kunnen aantrekken! Bron foto: Lookastic.com

Ik ben benieuwd of er onder mijn “oudere” (ouder dan 50) lezers mannen zijn die het leuk vinden om zich goed te kleden. Als je durft en wilt natuurlijk, post dan een foto onderaan het artikel op de B4men Facebook Pagina