MuziekMuziek

7 tips tegen statisch haar

De winter betekent helaas vaak last hebben van statisch haar. Je haar staat rechtop, kleeft overal aan en knettert en vonkt als je je aankleedt of bijvoorbeeld je jas uitdoet. Dit doet soms trouwens nog zeer ook. Vaak is je haar dan ook echt een drama om in model te brengen. Statisch haar komt vooral voor bij droog haar. In de winter is het de droge winterlucht die je haar nog sneller uitdroogt, maar ook de warmte verschillen tussen binnen en buiten doen een flinke duit in het zakje.  Wil je statisch haar te lijf gaan, dan moet je dus zorgen dat je haar niet uitdroogt. Tips om droog en pluizend haar tegen te gaan, lees je in dit artikel.

Tips tegen statisch haar

1. Zorg voor gezond haar en hydrateer je haar na het wassen met een goede conditioner. Lees ook eens het artikel “je haar wassen met koud of warm water”
2. Föhn je haar niet te vaak, dit droogt je haar namelijk erg uit. Beter is om je haar gewoon aan de lucht te laten drogen. Mocht je toch je haar föhnen, gebruik dan een hitte beschermend product, föhn je haar het liefst niet helemaal droog en gebruik niet de heetste stand. Föhn ook nog even na met koude lucht. Hierdoor blijft tevens je kapsel beter in model zitten.
3. Gebruik het liefst styling producten zonder alcohol of weinig alcohol. Alcohol droogt je haar namelijk uit!
4. Kam je haar het liefs met een houten kam en anders met een borstel van echt haar en niet van kunststof. Er zijn ook speciale haarborstels tegen statisch haar en dat werkt echt! Ik gebruik deze borstel altijd bij mijn dochters omdat zij lang haar hebben en daardoor valt het helemaal op als ze statisch haar hebben.
5. Maak je haar een klein beetje vochtig voordat je gaat kammen/borstelen.
6. Wat ook altijd goed helpt, is om een klein beetje haarspray over je kam/borstel te sprayen voordat je deze gaat gebruiken.
7. Draag het liefst katoenen kleding. Door synthetische stoffen wordt je haar namelijk sneller statisch. Ook wol is een veroorzaker van statisch haar, dus weg met die wollen sjaals en mutsen, ook al zijn ze lekker warm!

Niets is zo vervelend als statisch haar. Gelukkig kan je wel een hoop doen tegen statisch haar.

Onderstaande kapsel artikelen vind je misschien ook interessant

Het mannen kapsel van 2018!! Dit is de style voor dit jaar. Video met uitleg.

8 TIPS VOOR GEZOND HAAR

Review Pomades van Reuzel: Rood, Roze, Blauw en Groen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer