MuziekMuziek

De column van Pascal: Buenos noches mi amor!

Buenos noches mi amor

Met de start van de Tour de France, vorige week in ons eigen land, hebben we ook officieel afscheid genomen van een man. Deze man is verguisd en geroemd tegelijk. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Senk joe! Dit zijn een aantal voorbeelden van de, in mijn ogen legendarische, sportpresentator. Ik heb het natuurlijk over Mart Smeets, de Usain Bolt van de sportjournalistiek

 

Het afscheid van de avondetappe was voor velen een aangename verrassing. We waren het zat, de romantiek en de ellenlange verhalen over een pittoresk dorpje waar ze in 1964 door heen reden. Maar toch.. Het gevoel nu het er eenmaal niet meer is. De Dijk heeft er ooit al een nummer overgeschreven en gezongen. Een man, in dit geval ook de vrouw, weet past wat die mist als Mart er niet is. Jarenlang hebben we commentaar gegeven op de man die Lance Armstrong altijd beschermde, maar op het moment dat hij er niet meer is missen we hem meer dan je schoonmoeder die aan de andere kant van de wereld woont. Mart en zijn avondetappe waren van onschatbare waarde voor de zomer.

 

 

Het vervangende programma (studio Tour) is een programma van een beschamend laag niveau. We zijn nu een week onderweg in de Tour en na een week weet ik nog steeds niet wat de bedoeling is van het programma. Dione en Gert zouden beter een kinderprogramma kunnen gaan maken in een kabouterpak. Wielrennen is een romantische sport met vele verhalen. 198 renners, 198 verhalen. Mart wist dit als geen ander te verwoorden in zijn programma. Studio tour daarentegen, die maken van deze sport een feit zonder gevoel. Dalida, een rode wijn en de mooie landschappen zien en horen we niet meer tot mijn grote spijt.

 

Studio tour is geen lang leven beschoren in de huidige vorm. Studio tour leeft in een dwangbuis waar zelfs Mart Smeets niet op zit te wachten. Veranderingen zijn goed maar jezelf een doodsteek geven lijkt mij minder gezond. Studio tour is als de zon. Je gaat er een tijdje inliggen en op een gegeven moment ben je verbrand en ben je er helemaal klaar mee. Hetzelfde geldt voor dit programma. Je kijkt er naar en je krijgt hoofdpijn en op een gegeven moment ben je er helemaal klaar mee.

Mart, je hoeft niet terug te komen maar Mart jij moet een vervanger zoeken, opleiden en begeleiden voor volgende zomer. Een jong persoon die het gevoel, de romantiek en Dalida kan overbrengen. Kan je dan ook gelijk vervangers zoeken voor het clowneske duo Dijkstra en Ducrot? Het moment dat er iemand demarreert, in beeld rijdt of valt roepen jullie eerst 197 namen en dan is de laatste raak. ‘Wij zien hetzelfde als jullie thuis, je kunt het ons niet kwalijk nemen’ is een veel gezegd excuus zie dit duo live zegt in een etappe. Uhu… Wij zien vaak wel wie het is dus jullie kunnen dat ook, vervelende clown en acrobaat!

Wij willen de romantiek terug in de Tour! Ben je het eens met mij? Laat het weten met een like of reageer!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Helemaal eens.
    En het geforceerde gedoe op rtl7 (?) waar de presentator zijn best moet doen om niet te zakken tot het VI niveau,maar juist daardoor er constant uitziet alsof hij moet kakken, is zelfs nog slechter.

Written by Jan Willem Huffmeijer