MuziekMuziek

Een barbecue voorbereiden? Gebruik deze tips

een bbq voorbereiden

Het voorbereiden van een barbecue kost vaak het meeste werk van het hele gebeuren. Je moet namelijk inkopen doen, waarschijnlijk gerechten en bijgerechten klaarmaken en vervolgens ook nog ervoor zorgen dat de barbecue brandt en goed zijn werk kan doen. Maar wat heb je hier eigenlijk allemaal voor nodig en hoe zorg je ervoor dat je alles zo efficiënt en goed mogelijk voorbereidt? Deze tips helpen je.

1: Doe op tijd boodschappen

Het is het beste om niet de dag zelf boodschappen te doen, maar een dag of twee à drie van tevoren al de meeste dingen te halen. Dingen kunnen namelijk in de diepvries of blijven lang genoeg goed in de koelkast. Kom je er op de dag zelf achter dat je iets vergeten bent? Dan heb je tijd zat om het nog te halen.

2: Zorg voor voldoende eten voor iedereen

Afhankelijk van hoeveel mensen er naar je barbecue komen, is het belangrijk dat er voldoende eten is. Het is namelijk lastig in te schatten hoe veel je overal van nodig hebt. Met een grote groep ga je al snel door bijvoorbeeld stokbrood heen, maar je wil ook niet dat je eigenlijk veel te veel hebt. Zorg dus voor een mooi balans en probeer een beetje te berekenen hoeveel je voor iedereen nodig gaat hebben.

3: Maak alles buiten vast klaar

Als je met een grotere groep gaat barbecueën, is er een kans dat je niet al direct genoeg plek hebt voor iedereen en hier zal je zelf voor moeten zorgen. Zorg dat je dit al lekker tijdig doet. Zet genoeg stoelen neer, zorg dat iedereen een tafel nabij heeft om zijn of haar bord neer te zetten en deel het zo in dat iedereen dicht bij elkaar kan zitten. Dat is natuurlijk wel net zo gezellig. Haal eventueel een extra barbecue tafel waar ook mensen aan kunnen zitten, dat maakt het wel handiger allemaal.

4: Laat iedereen iets maken

Een beetje een ‘luie’ tip misschien, maar het maakt het wel erg leuk. Als iedereen iets van huis meebrengt heb je al zo de tafel vol staan met allemaal lekkere dingen en zo heeft ook iedereen iets dat hij of zij lekker vindt, wat mooi is meegenomen. Het scheelt jou weer werk en zorgt er ook voor dat waarschijnlijk veel mensen iets nieuws ontdekken en ook is het uiteindelijk een goedkope bbq wat voor sommigen ook erg belangrijk kan zijn, als je student bent bijvoorbeeld.

een bbq voorbereiden
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer