MuziekMuziek

B4men BBQ: Bavette / flank steak, vlees zoals het bedoeld is!

Vandaag op de bbq één van de lekkerste stukken vlees, de bavette ook wel flank steak genoemd. Dit is niet alleen vlees zoals het bedoeld is, maar ook bbq’n zoals het bedoeld is. Dit is één van de makkelijkste recepten die ooit op de blog zal komen en wanneer je de stappen goed volg is het ook een gerecht waarmee je iedereen kan imponeren.

Bavette / Flank Steak

Dit stuk vlees komt uit de flank, vlakbij de achterpoot. Het is vlees dat mooi bedraad en stevig is en daardoor dus bij uitstek vlees om langzaam te garen. Het vlees is van zichzelf mooi op smaak en heeft dus weinig opsmuk nodig!

bavette

WAT HEB JE NODIG VOOR DE PERFECTE BAVETTE 

-Een mooie bavette. Veel slagers hebben dit stuk vlees in het assortiment anders vraag je slager ernaar en hij kan het voor je bestellen
-Een goede rub. Gebruik niet te veel, dit vlees heeft niet veel nodig.
-Zeezout en peper

DSC06828

HOE MAAK JE DE BAVETTE

  • Belangrijk bij het langzaam garen van vlees op de bbq is dat je bbq niet te heet staat. Maak hiervoor gebruik van de lucht toevoer, minder zuurstof betekend een lagere temperatuur.
  • De bbq is ready bij een temperatuur van 100/110 gr.
  • Het vlees kan soms nog een vlies rond het vlees hebben. Snijd dit voorzichtig weg met een scherp en dun mes.
  • Het vlees licht kruiden met een goede kruiden rub
  • De bavette kan op de bbq. Nu houden we de kern temperatuur in de gaten, probeer zo min tussen door de temperatuur te meten. Iedere keer dat de klep open gaat van de bbq, verstoor je het vlees in zijn garing.
  • De bavette is klaar om te grillen bij een kerntemperatuur van 53 gr.
  • Nu stoken we de bbq op en gaan we het vlees afgrillen. Dit zorgt voor een lekker korstje op de bavette.
  • Klaar!! Nu komt het moeilijkste gedeelte…. het vlees moet nu rusten. Je moet jezelf kunnen bedwingen om het vlees minimaal 10 minuten te laten rusten. Dit zorgt voor super mals en sappig vlees.

DSC06831 DSC06839 DSC06841 DSC06840 DSC06843 DSC06846 DSC06844 DSC06848

De bavette heeft weinig opsmuk nodig. Het vlees is zo lekker dat het de hoofdrol van het gerecht moet zijn. Serveer met wat aardappeltjes uit de oven en een heerlijk koud biertje. Heb je niet alles op…gefeliciteerd!!! Laat het vlees verder afkoelen, snijd het in dunne reepjes en bestrooi met zeezout en een klein beetje zwarte peper. Super lekker als borrelhapje. Bam twee keer genieten van één stuk vlees 🙂

DSC06850DSC06851

Stom…stom…stom!! Ik heb het vlees verkeerd gesneden. Ik heb met de draad mee gesneden en je moet natuurlijk tegen de draad in snijden. Let hier dus goed op!

Benieuwd naar meer lekkere recepten? Kijk dan ook eens op onze foodblog Familie over de Kook.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer