MuziekMuziek

BBQ recept: Vinkenlap / flank Steak van het varken in piri piri rub.

Deze keer hebben we een heel bijzonder stukje vlees. Nog niet zo lang geleden hebben we een flank steak ook wel Bavette of vinkenlap genoemd op de blog gehad. Toen was ik al onder de indruk van dit mooie stukje vlees. Maar wat is dit dan anders dan de vorige keer?? In het vorige recept heb ik de vinkenlap van een koe gebruikt en deze keer ga ik de vinkenlap van het varken op de BBQ leggen. Ik kwam dit stukje vlees eigenlijk een beetje bij toeval tegen. Ik had een bestelling vlees nodig en zag hier een aanbieding voor twee vinkenlapjes van 400 gram voor € 3,00……..ja echte waar!! Voor dat geld kon ik het niet laten liggen. Als het niet lekker zou zijn, dan was het geen weggegooid geld en als het wel lekker zou zijn, dan hadden we een leuk en goedkoop stukje vlees ontdekt. Het werd het laatste, we hebben er iets heel erg lekkers voor teruggekregen. Dit stukje behoort echt in de top 3 van lekkerste stukjes vlees.

P5010907

Vinkenlap van het varken in een piri piri rub

Dit heb je nodig:

Vinkenlap van het varken

LetzQ pork rub

Piri piri kruiden

Zonnebloem olie

Peper en zout

Eventueel wat BBQ saus

P5010906 vinkenlap bereiden op de bbq P5010911

Zo maken we de vinkenlap klaar:

  • Leg de vinkenlappen op een plank en smeer ze in met pork rub. Ik gebruik de pork rub van LeztQ omdat deze echt de lekkerste is die ik tot nu toe heb geprobeerd. Aangezien je Rub een heel belangrijke bijdrage levert aan de smaak van het vlees, is het belangrijk dat je niet op je Rub bezuinigd.
  • Nu smeer ik de vinkenlappen in met de Portugese piri piri kruiden. Ik heb een vrij pittige piri piri, dus pas op dat je niet overdrijft.
  • Nu een klein beetje zonnebloem olie eroverheen druppelen en lekker inwrijven met je handen.
  • Neem nu een ovenschaal en leg de vinkenlappen hier in. Dek ze af en zet het voor een nacht in de koelkast, hierdoor trekken de kruiden goed in het vlees.
  • Klaar om de BBQ aan te steken. We gaan grillen op ongeveer 200 graden
  • Wanneer de BBQ op temperatuur is, leg je de stukjes vlees op de grill en gril je ze om en om tot een kerntepratuur van 55 graden
  • Wanneer het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt, let op gaat vrij snel, haal het dan van de BBQ en laat het 10 minuten rusten
  • Nu kan je het vlees in dunnen reepjes snijden en opdienen

P5010912 P5010915

Zo simpel als dit gerecht is, zo lekker is het ook! Wij waren echt direct verkocht over de malsheid en goede smaak. De combinatie met de piri piri kruiden is ook erg lekker. Dit vergeten stukje vlees zullen wij niet meer vergeten en het zal zeker vaker bij ons op het menu staan.

P5010919 vinkenlap van varken bereid op de Big Green Egg bbq

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer