Spicy Cheese Burger van de BBQ

Vorige week was het weer echt zo ontzettend lekker(helaas is het nu #$^ weer), bij ons heeft The Basterd daarom iedere dag aangestaan, heerlijk! Nu weten de vaste lezers van B4men dat wij gek zijn van burgers en daarom komen er de komende tijd ook weer een aantal burger recepten online. De titel van deze burger was eigenlijk nog best lastig. Er zitten namelijk zoveel lekkere dingen in en op, dat ik ze graag allemaal wilde benoemen. Om het toch maar makkelijk te houden heb ik het gewoon maar een Spicy Cheese Burger genoemd. Maak ook vooral de saus die ik bij deze burger gemaakt heb, want die is echt zoooooo lekker!!!!

Wat heb je nodig voor de Spicy Cheese Burger

P5100995

Voor de burger:

600 gram gehakt, ik gebruik een mix van lam en rund

1/2 el sambal badjak

1 eidooier

zwarte peper/ zeezout

3 tl paprikapoeder hot

3 tl kerriepoeder massala

flinke hand gehakte peterselie

6 plakjes cheddar kaas

P5101003

Voor de gekarameliseerde ui:

3 uien, in halve ringen gesneden

peper/zout

1/2 of 1/1 el sambal

1 flinke el honing

Voor de garnering:

sla

plakjes tomaat

gebakken eieren

plakjes gebakken bacon of ontbijtspek

niet onbelangrijk, hamburgerbroodjes

P5101000

Voor de saus:

6 el ketchup

2 el olijfolie

1 tl hete paprikapoeder

2 tl gedroogde provencaalse kruiden

3 tl suiker

1 tl mosterd

Hoe maak je de Spicy Cheese Burger klaar

Begin met het maken van de burgers

  • Meng het gehakt met alle kruiden, eidooier en peterselie
  • Vorm er 6 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast
  • Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq de burgers uit de koelkast zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen.

P5100996 P5100997 P5100998

Maak nu de saus

  • Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door.
  • Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik

P5101001

Maak de gekarameliseerde uien

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie en roomboter in een pan
  • Voeg de uien toe met zwarte peper en zeezout
  • Bak 2 minuten op hoog vuur
  • Voeg de sambal toe en bak weer 2 minuten mee
  • Voeg dan de honing toe en bak even kort mee
  • Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag

P5101004 P5101006 P5101007

Opmaak van de Spicy Cheese Burger

Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is een plak cheddar kaas erop.

P5101015 P5101016

Leg wat sla op het broodje, dan de burger, tomaat, uien, bacon, ei en een flinke klodder saus

P5101018 P5101019 P5101020 P5101021

Serveer met zelfgemaakte frieten en je hebt echt zo’n lekkere maaltijd….om je vingers bij af te likken. Geloof me, dit ga je ook echt letterlijk doen 🙂

P5101012 P5101022 P5101023 P5101025

 

Voor ons belangrijk:

Help B4men te groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop

Voor meer burger inspiratie kijk eens naar onze top 5:

Top 5 lekkerste Burger recepten van B4men

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer