Zoals beloofd zouden er (nog) meer burgers op de blog komen. Vandaag heb ik een Italian Style Burger voor jullie. Ik zeg wel, het is een burger die je niet netjes kan eten. Hij is groot, juicy en past amper in je mond, dus wees voorbereid. Zoals altijd aten wij de burger met friet, maar deze burger is ook super lekker voor de lunch en dan kan je de friet weglaten, hij vult namelijk behoorlijk 🙂
Wat heb je nodig voor de Italian Style Burger
Voor de burger
500 gram goede kwaliteit rundergehakt
1 witte boterham
1 ei dooier
Scheutje melk, niet te veel
Bakje Italiaanse kruiden, ligt in de verskoeling bij de de AH
1 el sambal
Zwarte peper/zeezout
1 el paprikapoeder
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voor de garnering
4 Italiaanse bollen
Pancetta, even krokant bakken in de pan
Plakjes tomaat
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
Sla, ik vind het het lekkerst om rucola te gebruiken alleen de heer des huizes lust dit echt niet
Geraspte Parmezaanse kaas
Voor de saus
Deze saus is echt super lekker, maak dus zeker wat meer!
6 el ketchup
1 el suiker
2 el gedroogde Provencaalse kruiden
2 el olijfolie, goede kwaliteit
Hoe maak je de Italian Style Burger
- Start met het maken van de burger
- Meng alle ingrediënten voor de burger en vorm er 4 burgers van, niet te dik
- Laat de burgers even opstijven in de koelkast en haal ongeveer 1,5 uur voor het BBQ’en uit de koelkast
- Grill de burgers op de BBQ
- Maak de saus door alle ingrediënten te mengen, het is zo simpel en toch zo lekker
- Als de burgers klaar zijn kan je beginnen met de opmaak van het broodje
- Leg eerst wat sla op het broodje, leg daarop de burger dan tomaat, uitgebakken Pancetta, mozzarella en een flinke klodder saus en bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas
- Leg nu de bovenkant erop en happen maar!!! (Als het je lukt)
Foto’s van een poging deze burger netjes te eten mogen altijd geplaatst worden onder dit artikel of op de B4men Facebook Pagina 🙂