Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Zoals beloofd zouden er meer recepten online komen met Pulled Pork. Dit keer het recept voor een Pulled Pork Nacho Ovenschotel. Dit moet je zeker niet eten als je een klein beetje op je gewicht wilt letten, want het bevat echt een shitload aan calorieën. Nu geloof ik dat je alles met mate(n) mag, dus als je een keertje wilt zondigen dan zou ik zeker zondigen met dit recept.

Pulled Pork Nacho Ovenschotel

P5170660

wat heb je nodig

400 gram pulled pork

blikje zwarte bonen (uitgelekt)

bakje champignons, in kwarten gesneden

2 uien, in halve ringen gesneden

3 tn knoflook, fijngehakt

bakje cherry tomaatjes, gehalveerd

hand peterselie, fijngehakt

handje koriander, fijngehakt

zwarte peper/zeezout

3 tl paprikapoeder hot

2 tl kerrie massala

1 tl komijn

2 tl korianderblad

1/2 el sambal badjak

75/100 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mengsel van belegen en extra belegen)

1 avocado, in blokjes gesneden

1 zak nacho’s naturel

P5170662 P5170665 P5170666 P5170667 P5170671

Hoe maak je het klaar

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  • Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie
  • Bak de champignons, uien en knoflook tot de ui zacht is geworden
  • Voeg de paprikapoeder, kerrie massala, komijn, korianderblad, sambal, zwarte peper en zeezout toe
  • Bak de kruiden kort mee
  • Voeg nu de zwarte bonen en de helft van de gehalveerde tomaatjes toe en roer dit goed door het kruidenmengsel
  • Voeg dan de Pulled Pork toe en laat op laag vuur 5 minuten staan (niet vergeten te roeren)
  • Vet een ovenschaal in (gebruik niet een te grote schaal)
  • Leg eerst een laagje nacho’s in de schaal, daarna wat Pulled Pork, dan geraspte kaas en herhaal deze stap tot alles op is.
  • Zorg ervoor dat je afsluit met een flinke laag kaas, raps desnoods nog wat meer kaas 🙂
  • Bak de ovenschotel ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is
  • Als de ovenschotel klaar is, bestrooi dan met de verse peterselie, koriander, tomaatjes en de avocado

Ook lekker voor erbij is een frisse yoghurt saus

P5170672

wat heb je nodig

4/5 flinke el Griekse yoghurt

3 tl chilivlokken

limoensap van een halve limoen

zeezout/zwarte peper

olijfolie

P5170673 P5170674

Hoe maak je het klaar

Super simpel!!! Gewoon alles mengen en besprenkelen met een goede olijfolie

Diner is served!!!

P5170676 P5170678 P5170679 P5170681 P5170687 P5170688

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.