Zomerschoenen. Welke schoenen draag je in de zomer

Jan Willem Huffmeijer draagt de loafers van Sebago met een korte broek en een colbert

Zomerschoenen, het is voor veel mannen best een lastig verhaal. Wat kan je nu wel en wat kan je absoluut niet dragen. Aan welke zomerschoen etiketten moet je jezelf nu houden? In dit artikel geef ik je iets meer uitleg over de schoenen die echt niet of juist wel kunnen. Dit is trouwens per situatie heel erg verschillend.

Zomerschoenen voor mannen deze draag je wel!

Welke schoenen trek je nu aan naar welke situatie of omgeving. Ik snap dat je het liefst de hele zomer met een slipper of op blote voeten loopt. Doe ik namelijk zelf ook heel graag. Alleen naar kantoor, een chique diner of een avondje stappen, kan dit niet de beste keus zijn. Natuurlijk kan je hier gewoon lak aan hebben maar het zal je niet altijd in dank worden afgenomen. Dus voor iedere zomerschoen geldt…. pas je aan aan de situatie.

Slippers: de ultieme zomerschoen.

Slippers zijn altijd casual en draag je nooit naar kantoor! Slipper draag je thuis of op het strand. Heerlijk natuurlijk die blote voeten en ik kan mij voorstellen dat je deze het liefst de hele dag wilt dragen. Een slipper geeft per definitie een outfit een strand uitstraling, dus niet naar je werk.

tuinbroek scumbro stijl

Sandaal: voor mannen met lef.

De sandaal is bezig met een opmars. Wij hebben jaren onze afschuw uitgesproken over de Jezus Nike’s maar echt de sandaal is soms echt een hele stijlvolle oplossing voor mannen die graag wat lucht rond de voeten willen hebben. Laat ik wel stellen dat je iedere sandaal met blote voeten draagt, dus NOOIT met sokken! Ga je een stevige wandeling in de zomer maken, kies dan voor een goede en sportieve wandelsandaal. Ga je naar kantoor of een nettere gelegenheid maar draag je een casual outfit, kies dan voor een stijlvolle leren sandaal.

Loafers: instappers voor een casual look.

Loafers, instappers of moccasins zijn voor mij ultieme zomerschoenen. Deze kunnen namelijk bijna altijd. Ze passen heel mooi onder een pantalon, een jeans en zelfs onder een korte broek. Let wel, deze schoenen draag je ook zonder sokken. Heb je snel last van zweetvoeten kijk dan eens voor een zooltje wat hier tegen werkt. De loafers zijn schoenen die passen onder een nette outfit maar zijn wel casual. Wanneer je strak in pak naar een zeer nette gelegenheid moet, dan trek je geen loafers aan.

Jan Willem Huffmeijer draagt de loafers van Sebago met een korte broek en een colbert

Sportschoenen: zomerschoenen in heel grote verscheidenheid

Sportschoenen zijn er tegenwoordig in alle kleuren, maten en soorten. Het is zeker niet alleen maar een zomerschoen maar het is wel een schoen die je sneller in de zomer zal dragen. Kies voor een klassieke leren sportschoen onder een casual maar stijlvolle outfit. Onder een korte broek kan een stoere en luchtige variant.

Bootschoenen: zomerschoenen voor klassieke mannen

De bootschoen is ook echt een zomerschoen. De bootschoen is alweer een paar jaar bezig met een opmars. Ik persoonlijk draag graag bootschoenen en heb best een aantal paar. Deze schoenen draag je, zoals de naam al doet vermoeden, niet onder een nette outfit. De echt bootschoen heeft een witte zool die geen lelijke zwarte strepen op het dek achterlaten. Deze schoen draag je dus ook alleen casual.

Nette zomerschoen: leren schoenen tegen het zweten

Nette schoenen kunnen ook zeker zomerschoenen zijn. De nette leren schoenen zijn er in heel veel kleuren, modellen en met patronen. Je kan door hier mee te spelen de nette schoen aanpassen aan iedere gelegenheid of temperatuur. Ook hebben leren schoenen de eigenschap om te ademen en je zal er dus minder snel in gaan zweten. Leren schoenen nemen wel vocht op, het is dus heel belangrijk ze goed te laten luchten. Wissel ze ook regelmatig af. Zo krijgen ze de tijd om te herstellen en gaan ze veel langer mee.

Zomerschoenen dit echt niet meer kunnen

Na alles wat je hierboven hebt kunnen lezen, snap je wel dat eigenlijk iedere schoen wel kan. Het is alleen zo dat je niet iedere schoen voor iedere situatie draagt. Het gaat vaak gewoon om gezond verstand. Ook kan het soms gewoon een kwestie van lef zijn. Wanneer jij een super nette en strakke outfit aantrekt en daar hele foute slippers onder aantrekt, kan dit misschien net wel heel goed bij jou passen. Laat maar eens zien hoeveel lef jij hebt 😉

Jan Willem Huffmeijer draagt de loafers van Sebago met een korte broek en een colbert
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer