MuziekMuziek

Autoreview: Opel Vivaro Irmscher GT bedrijfsauto.

De hele dikke Opel Vivaro Irmscher GT

De Opel Vivaro Irmscher GT getest door B4men. Wat? Ga ik nu opeens bedrijfsauto’s testen? Ja, eigenlijk wel. Dit is iets wat ik nog niet eerder heb gedaan maar wat mij wel heel leuk lijkt. Ik heb inmiddels wel wat ervaring met het testen van auto’s maar nog geen ervaring met het testen van bedrijfsauto’s. Het zal dus ook voor mij wel even wennen zijn om dit op de juiste manier aan jullie te beschrijven. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze review laat deze dan achter op Facebook.

Waarom bedrijfsauto’s op B4men?

Ik ben zelf een liefhebber van grote auto’s. Als kleine man zal ik wel iets te compenseren willen hebben. Dikke Amerikaanse pick-ups, bedrijfsauto’s en zelfs vrachtwagens…. ik vind het mooi. Ik heb geen groot rijbewijs en ook een grote bedrijfsauto heb ik voor mijn zaak niet nodig. De kans dat ik dus dit soort auto’s zal gaan rijden is nagenoeg nul. Tot ik laatst een bericht binnenkreeg over de nieuwste Opel Vivaro. Hé, dit zou wel eens iets leuks kunnen zijn. Kijk eens om je heen op de weg…..zoveel bedrijfsauto’s!! Toch zie ik hier weinig reviews en gebruikerservaringen mee op internet. Hier wil ik dus graag wat verandering in brengen. Om te starten met deze dikke Opel Vivaro Irmscher GT.

De Opel Vivaro Irmscher GT 1.6 CDTI

Dit is voor een bedrijfsauto echt wel een stoer ding. De Vivaro Irmscher GT heeft een extra sportief uiterlijk. Deze wordt extra benadrukt door de speciale striping. De Opel Vivaro Irmscher GT is de opvolger van de in 2018 gepresenteerde Vivaro Irmscher. Deze uitvoering was voor Opel een groot succes en daarom komen ze nu met deze Vivaro Irmscher GT. Sportiever en luxer, dat zijn de belangrijkste pluspunten van de GT uitvoering. De 1.6 CDTI dieselmotor met biturbo is krachtig, snel en zuinig. Verder is hij luxer afgewerkt. Ik heb gereden met een enkele cabine maar hij is ook te krijgen met een dubbele cabine.

De Opel Vivaro Irmscher GT door b4men getest

Ik vind de Vivaro Irmscher GT er voor het oog heel dik uitzien. De striping maken het helemaal af. Het interieur zou luxer zijn maar hier heb ik misschien nog iets te veel de luxe auto’s in mijn hoofd. Ik vind het functioneel maar hier had ik eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht. Er zit alles in zoals een met leer afgewerkt stuurwiel met stuurwielbediening, Electronic Climate Control, cruise control, LED-dagrijverlichting, mistlampen vóór, keyless entry en een 6-voudig verstelbare bestuurdersstoel met verwarmingsfunctie. Ook is de Opel Vivaro Irmscher GT uitgerust met het uitgebreide Navi 80 Intellink infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen. Hieraan zie je alleen dat ik wat verwend ben. 7 inch vind ik echt erg klein en had ik persoonlijk groter verwacht. Verder is er wel heel veel opbergruimte in de cabine.

Rijervaring met de Vivaro Irmscher GT

Whaha, zo dat is toch wel even anders zitten. Eerst de klim omhoog en dan het overzicht…..ik ben helemaal in mijn element. Dit vind ik echt geweldig. De “zit” op de stoelen is lekker en ik rijd er snel mee weg. Ik had een schakelbak met een start-stop systeem. Dit is iets wat voor mij niet heel veel meerwaarde heeft. De koppeling van de Vivaro zit vrij hoog en voor het activeren van het start-stop systeem moet je hem heel diep intrappen. Iets wat nu wat tegenstrijdig werkt. De 1.6 CDTI dieselmotor is wel heel prettig. Hij trekt super snel en krachtig op. Zelfs bij stoplichten ben je echt snel weg. De wegligging is ook prima. Met deze Vivaro kan je echt heel wat kilometers maken zonder moe te worden. Ik ben ook met de Vivaro Amsterdam in geweest en ook dit ging prima. Parkeren? Tja, de plekjes zijn soms wat krab maar ik red mij prima. Iets wat ik wel lastig vond is het gebrek aan zicht wanneer je een bocht naar rechts maakt. Dit is denk ik wel standaard voor een bedrijfsauto met een enkele cabine maar ik stond er wel van te kijken. Je moet dus goed vooruit kijken en anticiperen.

Mijn eerste bedrijfsauto test is geslaagd

Ik heb erg veel lol gehad met deze hele toffe dikke bedrijfsauto. Dit had ik op voorhand niet zo verwacht. Ik vind dit echt heel leuk om te doen en dit zal ik dus zeker vaker gaan doen op B4men. O ja, nog een belangrijk onderdeel is natuurlijk de prijs en in dit geval heb ik de auto met en zonder btw en bpm neergezet, het gaat immers om een bedrijfsauto. De Opel Irmscher GT is verkrijgbaar vanaf € 33.499,- exclusief BTW/BPM. De prijs inclusief BTW en BPM bedraagt € 52.249,-.

De hele dikke Opel Vivaro Irmscher GT
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer