MuziekMuziek

Je haar wassen met koud of met warm water?

Jan Willem Huffmeijer van B4men weet raad

Bestaat er een perfecte routine om je haar te wassen en is het beter om je haar te wassen met koud of met warm water? Ik was zelf mijn haar altijd eerst met lauwwarm water en shampoo en vervolgens zet ik de kraan op koud en spoel ik mijn haar af met koud water. Het is niet altijd lekker maar je bent wel meteen goed wakker.

 

HET WASSEN VAN JE HAAR MET WARM WATER

Plus Punt: Warm water spoelt olie en vuil beter uit het haar

Lauwwarm water is de beste temperatuur voor het wassen van je haar. Je haar bouwt vuil op en natuurlijk resten van styling producten als je dit gebruikt. De warmte van het water opent het haar, waardoor je shampoo dieper kan reinigen.

Min Punt: Maakt je haar poreus

Als je met net te warm water wast, dan kan je de hoofdhuid uitdrogen waardoor het vocht in het haar verminderd wordt en je haar dus droog en pluizig kan worden. Tevens ontdoe je de hoofdhuid dan van zijn natuurlijke oliën, waardoor je last kan krijgen van jeuk en je haar kan dan sneller afbreken.

HET WASSEN VAN JE HAAR MET KOUD WATER

Plus Punt: Het maakt de hoofdhuid schoner

Door te wassen met koud water sluit je de poriën van de huid. Hierdoor wordt de hoofdhuid beschermt tegen vuil, vet en olie. Het behoudt ook de natuurlijke oliën en talg die je hoofdhuid beschermen.

Plus Punt: Je haar ziet er glanzend en gezond uit

Koud water zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten wat resulteert in een gladder en glanzend haar. Als je je haar föhnt, dan kan je ook altijd het beste even op het laatst föhnen met de koude stand. Dit zorgt er tevens voor dat je haarschubben sluiten en het zorgt ervoor dat je haar beter in model blijft zitten.

Plus Punt: Het verbetert de bloedcirculatie

Als je het koud hebt, dan gaat je bloed sneller stromen om je op te warmen. Als je je haar wast met koud water, dan stroomt er sneller bloed naar de hoofdhuid en de haarwortels waardoor je haar alle waardevolle voedingstoffen die het nodigt heeft om gezond te blijven in optimale conditie blijft. Een slechte bloedcirculatie kan bijdragen aan het ontstaan van haaruitval.

Min Punt: Het is niet heel comfortabel

De meningen zullen hierover misschien verschillen, maar de meeste mensen vinden het niet heel comfortabel om s’morgens vroeg een plens koud water over hun hoofdhuid te laten gaan. Ik vind het persoonlijk wel heel lekker en het zorgt er ook echt voor dat je je meteen wakker en fris voelt. Ik was ook mijn gezicht altijd s’morgens met een plens koud water. Je bent meteen goed wakker en het is goed voor je huid. Ik kan me voorstellen dat als je s’morgens doucht dat je niet onder een koude douche gaat staan, maar je kan dan eventueel in de wasbak nog even je hoofd onder de koude kraan houden.

 

WARM OF KOUD WATER: DE PERFECTE HAREN WASSEN ROUTINE

Stap 1: Was je haar eerst met een shampoo en spoel dit uit met warm water.
Stap 2: Breng conditioner aan en spoel dit uit met lauwwarm water. Gebruik je geen conditioner, sla deze stap over.
Stap 3: Spoel je haar met koud water.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant op B4men

Kapsels voor mannen 2017. Start het nieuwe jaar met 1 van deze 25 kapsels.

Kapsels voor mannen met dunner wordend haar

Kerstkapsels voor mannen. Ga jij voor een hippe of stijlvolle kerst.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Ik probeer mijn haren maar maximum 2 maal te wassen per week. Veel wassen maakt de haren slap en futloos en droogt de hoofdhuid te veel uit. Gewoon effen spoelen met koud water ’s ochtends, stylen en wat pommade op water basis en je kapsel zit weer goed.
    Mijn baard was ik dan wel iedere dag want in West-Vlaanderen hebben we de gewoonte om vrienden en familie te kussen bij het begroeten.

Written by Jan Willem Huffmeijer