Wat te doen bij droog en beschadigd haar: B4men geeft tips

Jan Willem Huffmeijer frontaal gefotografeerd

Zoals je huid te droog kan zijn, kan ook je haar te droog zijn. Mannen besteden tegenwoordig veel tijd aan styling van hun kapsel maar niet zoveel tijd aan verzorging. Dit terwijl droog en beschadigd haar veel voorkomt bij mannen. Gelukkig kan je dit heel makkelijk oplossen.

Waardoor ontstaat droog haar

Droog haar wordt veroorzaakt door een te laag vochtbalans en een tekort aan proteïnen in het haar. In de zomer wordt droog haar veroorzaakt door bijvoorbeeld  zon, zeewater en wind. Door de warmte moet je veel drinken om voldoende vocht binnen te krijgen en dat gebeurt vaak niet, waardoor je vochtbalans in je lichaam daalt. Ook de airconditioner die je vaak in de zomer aan hebt staan, kan ervoor zorgen dat je haar uitdroogt. In de winter wordt het daarentegen weer vaak veroorzaakt door de verwarming. Ook die droogt je haar uit. Maar er zijn nog meer factoren die droog haar kunnen veroorzaken:

* te heet föhnen
* haar wassen met te heet water
* verkeerde shampoo gebruiken
* slechte kwaliteit styling producten

Wat kan je doen om droog haar te voorkomen of te bestrijden

* Het allerbelangrijkste is ervoor te zorgen dat je vochtbalans in je lichaam op peil is, dus drink voldoende water.
* Probeer ook om je haar niet te vaak met de föhn te drogen, maar liever gewoon aan de buitenlucht.
* Was je haar niet iedere dag met shampoo en als je shampoo gebruikt, zorg er dan voor dat je een kwalitatief goede shampoo gebruikt. Of was je haar eens gewoon met lauwwarm water.
* Gebruik 1x in de maand een haarmasker. Misschien niet heel mannelijk maar wel heel goed voor je haar.
* Gebruik kwalitatief goede styling producten en bezoek regelmatig je kapper om alle gespleten haarpunten af te knippen.
* Let op je voeding en eet gezond.

Hoe kan je het beste je haar wassen

Stap 1: Was je haar eerst met een shampoo en spoel dit uit met lauwwarm water.
Stap 2: Breng conditioner aan en spoel dit ook weer uit met lauwwarm water. Gebruik je geen conditioner, sla deze stap over.
Stap 3: Spoel je haar altijd na met koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat de poriën zich weer sluiten. Hierdoor ziet je haar er ook meteen verzorgder uit.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer