MuziekMuziek

Bescherm je huid in de winter en op de wintersport vakantie

Een strak blauwe lucht en een mooie volle zon aan de hemel. De witte piste voor je en het terrasje wat beneden op je wacht. Heerlijk! Wie krijgt er geen zin in de aankomende wintersport vakantie. Maar sta eens stil wat deze omstandigheden met je huid kunnen doen.

Bescherm je huid ook op de wintersport

Niet alleen de zon is een gevaar voor je huid op de wintersport, ook als er geen zon is moet je erg oppassen. Je bent nu eenmaal op grote hoogte en dat brengt een heel andere lucht met zich mee. Oké, deze lucht is vrij van de vervuiling zoals in de stad, maar je hebt op wintersport meer te maken met extreme kou/warmte verschillen op die hoogte. De koude wind is een groot probleem voor je huid. Een koude wind droogt je huid namelijk enorm uit en dan daarna heerlijk warm de après ski hut in, je huid heeft het maar zwaar te verduren.

Zie weer even die strak blauwe lucht voor je tezamen met een prachtige witte wereld en een super lekkere zonnetje, hoe verleidelijk is het om dan op het terrasje een ligstoel te pakken en eens heerlijk van het zonnetje te genieten. Niet doen? Natuurlijk echt wel, je bent gek als je er niet met volle teugen van geniet. Zorg er alleen wel voor dat je je huid goed beschermd. Iets wat ik veel mannen zie vergeten! Ik ben hier echter geen uitzondering op hoor. Afgelopen zomervakantie heeft Marie Louise iedere dag moeten zeuren dat ik me moet insmeren. Ik vergeet het vaak en als ik het niet vergeet heb ik er eigenlijk geen zin in. Nu weet ik dat het heel erg slecht is om niet te doen, dus ik ga proberen om voortaan ervoor te zorgen dat ik me vaker ga insmeren. Nu is het eigenlijk zo dat je niet alleen op vakantie moet smeren, of dit nu een zomervakantie is of een wintersport vakantie, ook in Nederland moet je je eigenlijk iedere dag insmeren.

Nu heb ik vorig jaar van Lancaster een crème opgestuurd gekregen speciaal voor de wintermaanden/wintersport. De Lancaster Sun Sport Ski. Deze crème heeft een beschermingsfactor 50 en beschermt je huid extra tegen de wind en de kou. De crème ruikt heel neutraal en is eigenlijk ook geschikt voor dagelijks gebruik. Een groot voordeel vind ik dat de tube klein van formaat is. Je kan hem daardoor ook heel makkelijk meenemen de piste op, gewoon in je binnenzak. Vergeet niet om je meerdere keren per dag in te smeren, alleen s’ochtend is zeker niet voldoende.

Nu hoef je natuurlijk niet speciaal deze crème aan te schaffen maar zorg er wel voor dat je een hoge beschermingsfactor zonnebrand crème gebruikt. Zit je heerlijke dag op de piste erop, vergeet dan ook niet je huid goed te reinigen en in te smeren met een after sun. Door het gebruik van een after sun wordt je huid extra gevoed, maar het zorgt er ook voor dat je bruine kleurtje langer blijft zitten.

 

*dit is geen betaald artikel*

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer