MuziekMuziek

haar in model brengen: ik geef je tips voor thuis!

Jan Willem Huffmeijer met het mannen kapsels 2019 herfst winter

Haar in model brengen, ik geef je tips voor thuis. Wauw! Wat zit je haar goed! Deze zin willen we graag iedere dag wel horen. Helaas lukt het de ene dag beter dan de andere dag. Ik geef jullie graag wat tips die een bad hair day kunnen voorkomen. Met de juiste producten en het juiste gebruik, kan ook jij eenvoudig en snel je kapsel in model krijgen.

haar in model brengen

Het lijkt misschien wat overbodig om te zeggen. Toch is dit echt tip nummer 1. Wanneer je een goed kapsel wilt hebben, is het wel belangrijk dat het ook goed geknipt is. Een niet goed geknipt kapsel zal ook niet goed in model kunnen komen. Overleg goed met jouw kapper wat je wensen zijn en laat dit eventueel zien doormiddel van foto’s. Vraag je kapper/barbier ook naar hoe jij het haar het beste zelf kan stylen thuis en welke producten je hiervoor moet gebruiken.

wassen van je haar

Belangrijk is het wassen van het haar of juist het niet wassen van het haar.  Een milde shampoo zorgt ervoor dat je de oude restanten van je styling product uit je haar wast. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, dan is iedere dag wassen met shampoo niet nodig of zelfs niet aan te raden. Spoel de restanten van je styling product voordat je gaat slapen met lauwwarm water uit je haar. Zo blijven de voedende vetten op de hoofdhuid en droogt je haar en huid niet uit. Het beste is om 2 à 3 keer per week met shampoo te wassen.

Hoe gebruik je een styling product

Wanneer je een styling product gebruikt, is het het allerbeste om dit te doen in droog haar. Geen handdoek droog haar maar echt gewoon “kurk” droog haar. In droog haar pakt een styling product het best. Je kan je haar droog föhnen. Hiermee krijg je je haar heel snel en goed in model gedroogd of kies ervoor om je ritueel te veranderen. Was je haar, kam het in model en ga nu eerst jezelf aankleden en ontbijten. Pas vlak voordat je de deur uitgaat doe je een styling product in je haar.

haar in model brengen: welk product moet je gebruiken

Glans, mat, hard of juist zacht! Het zijn eisen waar je even over na moet denken. Een gel is hard en geeft een wetlook. Een Pomade geeft glans en is soepel. Kies je voor een Paste of Clay, dan heb je een mat product wat een natuurlijke look geeft. Vraag goed aan je kapper wat je moet gebruiken voor de look die jij wilt hebben.

Met deze tips moet je uit de voeten kunnen en zo is een bad hair day vanaf nu verleden tijd! Ik laat jullie in het filmpje zien hoe ik snel en makkelijk mijn haar in model breng.

je haar zelf thuis in model brengen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer