MuziekMuziek

Do’s en Dont’s wenkbrauw verzorging bij mannen

Mannen en hun wenkbrauwen, het is bijna een haat-liefde verhouding. Je wenkbrauwen zorgen voor gezichtsuitdrukking. Teveel is niet mooi maar te weinig ook niet. Veel mannen hebben vaak te veel wenkbrauw of wenkbrauwen die in elkaar doorlopen, het zogenaamde “bert”effect. (je weet wel van bert en ernie).Verzorgde wenkbrauwen geven rust aan je gezicht en geven tevens een verzorgd uiterlijk. Je kunt op verschillende manieren je wenkbrauwen in toom houden. Zorg er wel voor dat je niet te veel haartjes weg haalt, dit kan een zeer onnatuurlijk effect geven wat bijna niet meer te corrigeren is. Bij mannen is een te gestylde wenkbrauw niet mooi. Ik heb zelf nooit last gehad van mijn wenkbrauwen, deze waren eigenlijk altijd prima. Echter nu ik wat ouder begin te worden, merk ik dat mijn wenkbrauwen ook meer onderhoud vragen. Tegenwoordig houd ik mijn wenkbrauwen netjes bij omdat Marie Louise zat te zeuren dat ik uitstekende haren had. Haar motto is “jij bent je eigen visite plaatje in je Barbershop”. Dit klopt natuurlijk. Bij mijn klanten in de B4men Barbershop vraag ik ook of ik hun wenkbrauwen netjes moet maken en zelf vergeet ik het. Net zoals bij de meeste aannemers het huis niet af is en bij schilders de buitenboel ook al jaren een opknapbeurt kan gebruiken.

Aangezien ik mijn eigen “visiteplaatje ” ben moet ik natuurlijk er ook voor zorgen dat mijn wenkbrauwen netjes zijn.

Ideale vorm van je wenkbrauwen

  • Je wenkbrauw begint aan de zijkant ter hoogte van de neusvleugel, zie letter A
  • Het hoogste punt van je wenkbrauwboog komt tot aan de buitenrand iris (gekleurde deel van het oog), zie letter B
  • Je wenkbrauw eindigt op de denkbeeldige doorgetrokken lijn van je neusvleugel naar de buitenste ooghoek, zie letter C
  • De onderkant van je wenkbrauw begint en eindigt op dezelfde lijn, zie letter D

Als je voor het eerst aandacht gaat besteden aan je wenkbrauwen, raad ik je aan om niet meteen teveel te willen doen. Begin eerst met alleen de langere haren weg te halen. Dit kan met een speciaal wenkbrauw schaartje. Dit schaartje zorgt ervoor dat de langere haren eruit geknipt worden. Je kant dit ook zelf doen met een klein schaartje en borsteltje, maar de kans dat je dan teveel weghaalt is wel groot. Ook het weghalen van de “doorlopende” wenkbrauwen maakt al een wereld van verschil. Haal met een pincet alle haartjes weg die groeien tussen je wenkbrauwen. Het doet misschien eventjes pijn, maar dit trekt met een paar minuten weg. Je kan ook je wenkbrauwen laten harsen bij de schoonheidsspecialist. Het voordeel hiervan is dat haartjes er langer over doen om terug te groeien. Ook kan je aan je kapper/barbier vragen of hij je wenkbrauwen wilt knippen. Meestal vraag ik dit zelf al aan mijn klanten.

Ik zorg ervoor dat ik de langere wenkbrauw haren weghaal
Dit doe ik met een kammetje en een klein schaartje. Er zijn ook speciale wenkbrauw schaartjes
Benodigdheden wenkbrauw verzorging mannen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer