MuziekMuziek

Puntjes in je snor maken: Hoe doe je dat?

Ik draag inmiddels al jaren een baard. Soms wissel ik wel wat af qua lengte. Zo heb ik pas geleden mijn baard een heel stuk korter gemaakt. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik ook echt weleens op het punt heb gestaan om hem helemaal eraf te halen. Ik was het opeens zo zat. Hij zat niet meer lekker, ik kreeg er geen model meer in (ja ook een barbier heeft daar weleens last van) en ik stond echt met de tondeuse in mijn hand klaar voor actie. Gelukkig kreeg ik figuurlijk een klap in mijn gezicht en werd ik wakker. Ik legde de tondeuse even weg en besloot om hem toch alleen maar korter te maken. Marie Louise was hier niet heel erg blij mee en ik denk dat ik echt ruzie thuis gehad zou hebben, als ik mijn baard er helemaal af zou hebben gehaald. Maar goed, ik dwaal af. Terug naar de puntjes in je snor maken. Ik weet nog goed dat ik net begon met het maken van puntjes in mijn snor. De eerste reacties waren een beetje lacherig, maar naarmate de snor steeds mooier en groter werd, kwamen ook de complimenten steeds vaker. Een paar jaar geleden heb ik zelfs mijn baard helemaal afgeschoren en liet ik alleen mijn snor staan.  (zie hier de shavedown) Ikzelf vond het echt een te gekke look maar ik was helaas de enige die dit vond. Ik draag zelf niet heel vaak meer mijn snor in puntjes, maar ik krijg er wel een hoop vragen over in de barbershop en op de blog. Vandaar dat ik jullie vandaag laat zien hoe je nu precies de puntjes in je snor kan maken.

PUNTJES MAKEN IN JE SNOR

Mijn geheim van puntjes in de snor is Pomade!!! Ik gebruik zelf nooit snorrenwax omdat ik vaak toch de kracht mis om de snor de hele dag in model te laten zitten. Pomade heeft in één keer de juiste kracht. Hierdoor blijven de puntjes de hele dag mooi staan. Gebruik alleen niet te veel. Breng je teveel aan dan krijg je klontjes Pomade in je snor. Deze klontjes lijken op snotjes en geloof mij, dat vinden de vrouwen niet aantrekkelijk. Daarbij wordt je snor dan ook te zwaar en zullen de puntjes juist naar beneden zakken.

Ik wissel regelmatig af. Ik draai mijn snor dus zeker niet iedere dag in puntjes.
Meestal heb ik mijn snor gewoon normaal. Ga ik naar een event of gaan we uit dan vind ik het wel leuk om er wat meer werk van te maken.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer