MuziekMuziek

Gaat smeren met een crème huidveroudering tegen?

Dat vrouwen al sinds jaar en dag zichzelf  insmeren met allemaal crème’s om maar proberen te voorkomen dat zij ouder worden is geen nieuws. Dat ook mannen de creme’s en zalfjes zijn gaan gebruiken is wel iets nieuws. Wat het nog beter maakt, is dat de man van tegenwoordig er ook gewoon vooruit komt dat hij iets op zijn gezicht smeert om er beter uit te zien. Maar heeft al dat smeren wel zin? Waarom moeten wij onze huid verzorgen, dat doet de huid toch zelf?

pa261916

De (mannen) huid

Onze huid bestaat uit collageen, elastine en vetweefsel. Het ouder worden veranderd de stofwisseling in de huid en ook maken we steeds minder nieuwe huidcellen aan. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat het collageen, elastieke en vetweefsel ook afnemen. De huid wordt daardoor dus dunner en slapper. Kun je dit proces dan oplossen met het smeren van een crème? NEE! Het verouderingsproces wordt voornamelijk van binnenuit gestuurd. Het zit in onze DNA. Wat we eten, drinken en roken kan van binnenuit erg veel schade aan de huid veroorzaken. Tevens staan wij ook dagelijks bloot aan het meest schadelijke voor de huid “de zon”. Hier kunnen wij zeker wel wat tegen doen. Door goed te smeren met een zonnebrand en zo min mogelijk onder de zonnebank te liggen.

creme

Kunnen we zelf wat toen tegen huidveroudering

Allereerst kan je beginnen met gezond eten. Vitamine’s die belangrijk zijn voor de huid zijn:  A, B2, B5, B8, C en D. Het is ook erg belangrijk om voldoende te drinken en nee, dan heb ik het niet over alcoholische versnaperingen maar over heel simpel water. Drink zeker 1,5 tot 2 liter water per dag. Verder is het zaak om te stoppen met roken en dus je alcoholconsumptie te beperken. Wat ook erg belangrijk is voor een gezonde en egale huid is om hem goed te onderhouden. Was je huid niet met zeep, zeep droogt namelijk je huid uit. Scrub je huid regelmatig, hierdoor worden oude huidcellen verwijdert. Daarnaast is het ook belangrijk om je huid goed te hydrateren en daar kan dan een goede dagcrème zeker bij helpen. Is een duurdere crème per definitie beter dan een goedkopere? Eerlijk gezegd geen idee. Ik ben geen dermatoloog, dus ik kan je alleen mijn ervaring meegeven. Mijn ervaring is dat het soms helemaal niet uitmaakt of het een goedkopere of duurder crème is. Voor de blog heb ik al zoveel producten getest en mijn huid kon net zo goed reageren op een goedkope crème als op een duurdere crème. Voor mij is het bijvoorbeeld heel erg belangrijk dat naast dat een crème goed verzorgt, deze ook lekker ruikt en blijft ruiken op mijn huid. Mijn huid kan soms heel vies gaan ruiken van bepaalde crème, iedereen heeft dus andere eisen en wat de een lekker vindt, vindt de ander juist misschien heel smerig. Daarom ga ik ook niet vertellen welke crème je moet gaan gebruiken, want dit heeft totaal geen zin. Je huid veranderd dus met de jaren en dat zal jouw crème dus ook moeten doen. Veranderen van een bepaalde crème is ook helemaal niet erg, het voorkomt dat je huid gaat wennen aan de crème die je gebruikt. Ook de verschillende seizoenen in Nederland vragen eigenlijk om een andere crème. In de winter is je huid droger dan in de zomer en dus heeft je huid in de winter vaak een vettere crème nodig dan in de zomermaanden.

baard-gezond

Conclusie

Ik geloof persoonlijk niet dat er een crème is die huidveroudering echt tegengaat. Smeren met een crème heeft echter wel degelijk zin omdat het je huid verzorgt en soepel houdt. Bedenk alleen wel, dat je ook goed moet werken aan je binnenste. Eeuwig jong blijven is er voorlopig nog niet bij en verwacht dit dan ook niet!

pa261909

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer