MuziekMuziek

Het gebruik van deodorant, Spray vs Roller!

Zelf gebruikte ik vroeger altijd een deodorant roller, omdat ik het idee had dat een roller beter zijn werk deed. Doordat je een roller meteen op de huid aanbrengt, had ik het idee dat het product meteen kon intrekken en je dus minder last had van zweten en een zweetlucht. De laatste tijd heb ik alleen heel erg veel last van zweten, misschien door het ouder worden, maar ik voel me er in ieder geval niet prettig bij. Het komt heel vaak voor dat ik tussen de middag een nieuw shirt aantrek omdat ik mijzelf ruik en dat vind ik zo ontzettend smerig. Daarbij komt dat ik natuurlijk dicht op mijn klanten sta en ik zou het heel vervelend vinden als een klant last zou hebben van mijn zweetlucht. (je zit dan toch niet prettig bij iemand in de stoel) Ook ben ik momenteel aan kijken welke deodorant het beste voor mij werkt, heb jij tips dan zijn deze dus zeer welkom! Sommige deodorants gaan namelijk echt heel erg stinken bij mij, dan heb je en een zweetlucht en de deodorant die gaat stinken. Nu ik dit aan het schrijven ben, kom ik trouwens weer op een idee. Ik heb ook weleens gewoon aluin gebruikt als deodorant en dan werkte toendertijd eigenlijk heel erg goed, dus dat ga ik sowieso maar weer eens proberen. Nu is het gebruik van een deodorant natuurlijk heel persoonlijk, wat de één prettig vind in gebruik vind een ander juist helemaal niet prettig en wat de één lekker vind ruiken, vind een ander misschien juist stinken.

Wat zijn de voordelen van een deodorant spray of roller

Deodorant Spray:

 • Hygiënischer, het product komt namelijk niet in contact met je huid.
 • Droogt meestal sneller dan een roller
 • Werkt prettiger wanneer je oksel haar hebt. (een roller kan moeite hebben om door okselhaar te komen)
 • Kan je als vervanger voor je parfum gebruiken doordat je het over je hele lichaam kan spuiten.

Deodorant Roller:

 • Vaak beter voor de gevoelige huid.
 • Kleinere verpakking, dus makkelijk mee te nemen onderweg. (al heb je tegenwoordig ook reisverpakkingen in een spray)
 • Brengt doelbewuster aan.
 • Bevat geen drijfgas (al zijn er ook spray’s die geen drijfgas bevatten…let hierop)

 

Nog even terug komend op het aluin, niet iedereen weet misschien wat dat is. Aluin wordt veel gebuikt in Barbershops, als bloedstelpend middel. Aluin bindt zich namelijk aan eiwitten van de beschadigde huid tijdens het scheren en doet deze samentrekken (adstringerende werking) waardoor de bloeding stopt. Het voordeel van aluin als deodorant is dat deze niet geparfumeerd is, waardoor de geur niet in botsing kan komen met een parfum. Tevens verkleurd je kleding niet en is het 100% natuurlijk, waardoor je geen huidirritatie ervan kan krijgen. Aluin (aluminiumoxidekristal) is het actieve ingrediënt van een deodorant, dit verklaart waarom het zo goed zweetluchtjes tegengaat. Nog een voordeel van aluin is dat het niet duur is en bij elke drogist wel verkrijgbaar is en anders wel bij een goede Barbershop.

Gebruik jij een deodorant roller of een deodorant spray en heb jij misschien nog andere tips voor mij en/of lezers? Laat het achter in de comments of onderaan het artikel op de B4men Facebookpagina

 

De volgende artikelen vind je misschien ook interessant

Verwarm jezelf tijdens de gure winteravonden met een heerlijke rum

Rokerige whisky niet alleen voor de gevorderde whisky drinker

Toffe armbanden voor mannen

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
 • Het liefst heb ik al mijn douche en was producten die niet op dieren zijn getest, maar vanwege mijn gevoelige huid hou ik het liever bij mijn oksel op een merk die goed werkt bij mij. nivea sensitive & pure Deo roller. Heeft niet echt een geurtje zoals bijv axe. Ik gebruikte hiervoor altijd axe spray maar merkte dat ik vaak een ‘oude’ zweetlucht bij me droeg als ik die deo gebruikte. Had ook een vaste deo van de Lush (niet op dieren getest dus) maar daar kreeg ik rode bulletjes van wat wel jammer was. Die vaste deo heeft een licht vernauwend effect op je poriën maar sluiten ze niet af. Maar helaas reageerde mijn huid er toch anders op. Misschien dat ik nog een keer hun deo poeder probeer want het hielp wel heel goed!

 • Hoi ik gebruik tegen woordig een deo van( we love the planet ) werkt perfect en is niet schadelijk voor de gezondheid. Zo heb je van de ( the ohm collection ) ook deo die niet schadelijk is werkt ook prima alleen even wennen om dat het poeder is.

 • Nieuw zweet stinkt eigenlijk niet, oud zweet (wat bijvoorbeeld in de oksels van je shirt is gaan zitten) stinkt wel!

  Een roller is over het algemeen veel beter voor het milieu dan een spray.

  Je kan ook je okselhaar wegscheren of bijtrimmen (oud zweet stinkt gaat in de haren zitten, je wast je oksels even niet helemaal goed en je hebt stink lucht).

  Een spray Hygiënischer noemen omdat het niet in contact komt met je huid lijkt mij niet echt een groot pluspunt.

  Ik raad ook zeker af om een spray als vervanger van parfum te gebruiken….we zijn gentleman niet 16….

  Probeer anders eens deo met zilver ionen, werkt bij mii heel goed, of een lekkere bodylotion voor onder de oksels.

  2x per week odorex om het zweten tegen te gaan kan ook helpen

Written by Jan Willem Huffmeijer