Verschillende soorten jeans : welk model is jouw favoriet

Welk model jeans is jouw favoriet? Er zijn namelijk verschillende soorten jeans verkrijgbaar. De jeans is al jaren een favoriet kledingstuk. Nu is het nog best wel een uitdaging om de perfecte jeans te vinden en bestaat die perfecte jeans eigenlijk wel. Ik heb in mijn kledingkast heel veel verschillende soorten jeans liggen. Wel merk ik dat ik toch meestal kies voor een skinny jeans model. Ook heel belangrijk is om je jeans op de juiste manier te onderhouden. Lees daarom ook eens het artikel: tips om je jeans te onderhouden. Hierdoor gaat je jeans veel langer mee en hoef je hem niet weg te gooien omdat hij er niet meer uitziet.

Verschillende modellen jeans

Er zijn diverse soorten jeans met diverse soorten wassingen verkrijgbaar. Welke soorten zijn er eigenlijk allemaal en welke jeans past het best bij jouw figuur?

Skinny: De skinny jeans staat erom bekend dat deze behoorlijk nauw aansluit. Wel iets waar je van moet houden. De jeans valt vooral strak rond de bovenbenen en loopt dan redelijk strak naar beneden. De meeste skinny’s bevatten gelukkig stretch waardoor deze jeans wel comfortabel zit. Let er dus goed op dat er voldoende stretch in zit en hurk een paar keer in de winkel om te kijken of je goed je knieën kan bewegen. Koop de jeans wel strak, want doordat er stretch in zit loopt hij altijd wel iets uit en je wilt geen lubber broek eraan over houden. Dit model kan niet iedereen aan. Als je behoorlijk volle benen hebt, dan is dit model niet zo geschikt voor jou. Let er ook goed op dat de broek niet te strak bij de bovenkant zit. Dan lijkt het namelijk net of je de broek van je vriendin hebt aangetrokken.

Baggy: De baggy jeans werd vroeger veel gedragen door skaters en rappers, waarbij de broek net vast blijft hangen halverwege de kont. Je ziet dus je boxer goed zitten. Nee, dat is niet wat ik mooi vind. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook weer baggy jeans verkrijgbaar die wel leuk zijn. Tevens is er bij de tegenwoordige baggy jeans ook rekening mee gehouden dat er wel vorm in moet zitten.

Regular fit: De regular fit is één van de meeste verkochte jeans modellen. De regular fit valt normaal op de bovenbenen en loopt recht naar beneden. De meeste bekende Regular fit is natuurlijk de Levi’s 501. Wie heeft deze jeans nu niet in zijn kast gehad. Ik in ieder geval wel!!

Bootcut: De bootcut is een model wat ik voorheen heel graag droeg. Dit model zit strak rond de bovenbenen en loopt dan iets uitlopend door naar beneden. Ik ben zelf niet zo heel groot, namelijk 1.70 en ik krijg bij dit model altijd het gevoel alsof ik er 10 cm langer uit zie, perfect dus! Wel moet je hier goed bij opletten dat de broek niet te lang is, anders ziet het er erg onverzorgd uit. Tevens is het niet het makkelijkste model om te kopen qua ‘fitting’ maar als je hem eenmaal gevonden hebt, dan maakt het de lange zoektocht helemaal waard! Helaas pas ik mijn favoriete Bootcut niet meer, dus mij staat weer een lange zoektocht te wachten helaas.

Tapered: Het tapered model is momenteel echt een model waarvan je er zeker één in je kast moet hebben liggen.  Het model is groot geworden door merken als G-star en Diesel.  Een tapered jeans valt normaal aan de bovenkant en loopt dan vanaf de kuiten smaller toe naar beneden. Dit model is geschikt voor zowat ieder figuur en je kan dit model dan ook op diverse manieren stylen.

skinny jeans mannen
Deze skinny jeans met gaten en scheuren vind Marie Louise echt verschrikkelijk. Ik draag hem heel erg graag omdat hij namelijk super lekker zit en ik hier juist wel van houd.
grijze skinny jeans mannen
Deze grijs verwassen skinny jeans heb ik gekocht bij de H&M en ondanks dat dit één van mijn goedkoopste broek is zit hij erg lekker. Je merkt alleen wel dat na het wassen hij weer even nodig heeft om lekker te gaan zitten.
zwarte skinny jeans
Een zwarte jeans kan ik helaas niet vaak dragen vanwege onze langharige katten. Ik draag deze skinny zwart verwassen jeans alleen als ik in de barbershop sta of ik wegga.
Levi's jeans
Eén van mijn meest favoriete broeken is deze van Levi’s. Hij is super simpel maar zit echt onwijs lekker. Het is een skinny zonder mega skinny te zijn.

 

 

Onderstaande fashion artikelen vind je misschien ook interessant

Fashion news: De kleur voor 2018 is de kleur geel! Zie jij der al geel van??

Mannen op leeftijd hoeven niet oud te zijn: kapsel en fashion tips

Mijn outfit van € 150,- van Only & Sons. Stoer de winter in.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer