MuziekMuziek

Nintendo SWITCH Force Glass Screenprotector – Levenslange garantie!

Ik heb weer iets leuks gekregen voor de Nintendo SWITCH dit keer van BigBen! Namelijk een Force Glass Screenprotector met best wel leuke technische kenmerken! Ik heb vanaf dag één al een screenprotector er op zitten van plastic vanwege het dock systeem. De krassen vliegen er namelijk vrij vlot in. Omdat het plastic van de dockingstation tegen je scherm aankomt als je de SWITCH erin doet. Nu kreeg ik dus wel een leuke upgrade namelijk er eentje van glas!

Technische kenmerken Force Glass Screenprotector

  • Hoge weerstand: gehard-glastechnologie 9H+, glasdikte 0,45mm
  • Hoge transparantie: beeldkwaliteit blijft volledig behouden
  • Uitstekende tastrespons: superglad, zacht oppervlak voor ongewijzigde gameplay
  • Weert vingerafdrukken: oleofoob, met electrolyse behandeld glas
  • Past perfect: eenvoudig en snel aan te brengen, zonder luchtbellen. Reinigingsset inbegrepen.

Eerste impressie

De kenmerken zijn wat mij betreft prima! Alleen heb ik er over een paar wel opmerkingen over. Allereerst is de pasvorm vrij strak maar inderdaad past “perfect”. Je hebt weinig ruimte qua speling, dus goed plakken is in dit geval een must. Er zit bijna geen error marge in waardoor er toch aan of de onderkant of bovenkant luchtbellen ontstaan. Tenminste als je hem uitlijnt vanaf de boven- of onderkant. Weert vingerafdrukken, dit doet hij in zekere zin wel maar als je vettige vingers hebt blijft de protector gewoon vet. Nu kan je dit vrij snel schoonmaken maar alsnog.

Grootste voordelen van de screenprotector

De overige drie punten maken zich wel waar! Zeker het glasdikte vind ik echt een pluspunt. Je ziet niet dat hij erop zit en tastrespons is echt heel erg fijn! Van links naar rechts swipen gaat super vlotjes. Zeker met plastic wil het nog weleens na verloop van tijd waziger worden, dit zijn eigenlijk gewoon minuscule krasjes. Die ga je hoogstwaarschijnlijk met deze protector niet krijgen. Tenzij je hem echt door het zand gaat slepen of je bergt hem toch niet zo goed op. Mocht je kinderen hebben, is de glasdikte wel mooi meegenomen. Als je hem een kaar laat vallen zal het originele scherm niet zo snel stuk gaan heb ik het idee en zal de protector het eerder begeven.

Levenslange garantie met een paar klikken:

Force Glass is de eerste screenprotector met een levenslange garantie. Registreer je op www.force-glass.com en stuur je kapotte screenprotector in ruil voor een nieuwe. Beperkt tot één ruil per jaar. Dit vind ik eigenlijk wel goed! Hopelijk gebeurt het nooit dat hij valt en dat de protector breekt. Maar het idee is fijn dat zolang jij het apparaat hebt inclusief de protector die je altijd kan vervangen mocht er toch nog iets mee gebeuren. Ik ben er in ieder geval blij mee en hopelijk blijft deze er zo lang opzitten tot de switch vervangen wordt door zijn eventuele nieuwkomer!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos