MuziekMuziek

Fashiontrends voor mannen: De jeans in 2022

Fashiontrends voor mannen: De jeans in 2022. De mannenmode is weer flink aan het veranderen op dit moment. Waar we de afgelopen jaren eigenlijk niet zoveel zagen veranderen is dat vanaf nu wel anders. De man in 2022 staat een hoop veranderingen te wachten. De fashiontrends voor mannen worden steeds meer zichtbaar en duidelijker. Het komende jaar draait het comfort, oversized en kleurrijk! De mode wordt weer opvallend en voor wie durft kan echt helemaal los gaan…..bijna alles kan en mag.

De jeans in 2022 modetrend voor mannen

Waar we afgelopen jaar voornamelijk in jogginsbroek de coronacrisis hebben doorgebracht, wordt het nu wel echt tijd die uitgelubberde sweatpants eens weg te doen. Wat gaan we dan wel dragen in 2022? De pantalon is helemaal terug van weggeweest en uiteraard mag ook een goede jeans niet in je kledingkast ontbreken. Jeans voor grote en krachtige mannen, voor kleine of magere, er is genoeg keuze voor iedereen. In dit artikel ligt de focus op de jeans in 2022. Want ook hier zie je grote veranderingen. De skinny jeans zien we meer en meer verdwijnen en ook grote gaten zijn zo 2020. Zijn we inmiddels een paar jaar gewend aan die strakke broek aan onze kont moet/mag het nu weer ruimer. Ook de wassing van de jeans is hard aan het veranderen. Minder bleek en andere bewerkingen maar we zien het komende jaar steeds meer de pure jeans. Diepblauw en minder elastine, de nieuwe jeans moet je weer gaan “indragen”.

Is jeans en jeans hetzelfde?

Nee, er zijn heel veel verschillen in jeans. In basis is een jeans natuurlijk gewoon een jeans maar er zijn zoveel verschillende ontwikkelingen geweest, waardoor er enorme verschillen zijn ontstaan. Zo worden er heel veel verschillende stoffen gebruikt om de jeans soepeler, lichter en draagbaarder te maken. Ook zijn er wel honderdduizend verschillende methode om de jeans te behandelen om deze zijn kleur en uitstraling te geven. Er is de afgelopen jaren heel veel gedaan om de jeans vooral heel veel comfort te geven. Dat gaat nu veranderen! De jeans wordt weer puur. Dat wil zeggen niet te veel behandelingen, wat beter is voor het milieu maar het zorgt er ook voor dat je jeans langer meegaat. Veel behandelingen gaan ten koste van de levensduur van de jeans omdat deze eigenlijk al voor jou is versleten. Een pure jeans vraagt om wat geduld om echt naar jouw lijf te gaan zitten maar als deze zover is, dan wil je hem niet meer uitrekken. De jeans zal met de tijd alleen maar mooier en mooier worden.

Hoe draag je een pure jeans?

De jeans wordt zoals gezegd minder strak. De skinny wordt ingeruild voor straight, tapered, loose en relax fit. De kleur van de jeans wordt diep en donkerblauw en vooral minder bewerkt. Je gaat voor een jeans die je moet indragen. Maar hoe doe je dat? Voor het indragen van een goede jeans zijn een paar spelregels. De jeans moet helemaal naar jouw pasvorm gaan zitten en moet uiteindelijk natuurlijke slijt en zitplekken krijgen van het dragen. Dus de eerste paar weken draag je jouw jeans non stop. Je gaat er nog net niet mee slapen, dit mag natuurlijk wel! Belangrijk… je wast je jeans in deze indraagtijd niet!! WAT?!?! Hoe dan? Vind je dit een vies idee dan kan je jouw jeans wel een soort van wassen door hem 24 uur in de vriezer te doen. Een jeans doe je nooit in de droger en een hardcore jeansdrager zal zijn jeans ook niet wassen in een wasmachine. Na verloop van tijd zal je jeans helemaal naar jouw lichaam gevormd zijn. Uiteindelijk is het de meest unieke jeans die er is.

Inspiratie fashiontrend mannen: de jeans in 2022

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer