MuziekMuziek

Met welke jeans steel jij de show?

Met welke jeans steel jij de show. De jeans is al jaren favoriet bij menig man. Nu is het nog best wel een uitdaging om de perfecte jeans te vinden en bestaat die perfecte jeans eigenlijk wel. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik in mijn kledingkast diverse jeans soorten heb liggen. Ik heb hele nette jeans tot een jeans met allemaal scheuren erin, de zogenoemde ripped jeans. Een jeans kan je tegenwoordig bijna naar iedere gelegenheid wel dragen, het is maar net wat je er verder bij aantrekt. Mijn smaak voor de perfecte jeans verschilt ook iedere keer. Als ik in een fase zit van een jeans met scheuren koop ik er best wel veel, echter 1 maand later kan ik het ook weer helemaal zat zijn en wil ik liever een skinny of tapered jeans dragen. Gelukkig blijft een jeans langdurig mooi bij de juiste verzorging en hoef je de jeans die je niet graag meer draagt weg te doen. Bewaar hem gewoon in de kast en er komt vast weer een tijd dat je hem wel weer graag wilt dragen. (als je hem dan nog past natuurlijk 🙂 ) Wil je weten hoe je het beste je jeans kan onderhouden? Lees dan eens het artikel: tips om je jeans te onderhouden. Zo hoef je nooit meer je favoriete jeans weg te gooien.

Verschillende soorten jeans

Er zijn diverse soorten jeans met diverse soorten wassingen verkrijgbaar. Welke soorten zijn er eigenlijk allemaal en welke jeans past het best bij jouw figuur?

Skinny jeans:

De skinny jeans staat erom bekend dat deze behoorlijk nauw aansluit, wel iets waar je van moet houden. De jeans valt vooral strak rond de bovenbenen en loopt dan redelijk strak naar beneden. De meeste skinny’s bevatten gelukkig stretch waardoor deze jeans wel comfortabel zit. Let er dus goed op dat er voldoende stretch in zit en hurk een paar keer in de winkel om te kijken of je goed je knieën kan bewegen. Koop de jeans wel strak, want doordat er stretch in zit loopt hij altijd wel iets uit en je wilt geen “lubber”broek eraan over houden. Dit model kan niet iedereen aan, als je behoorlijk volle benen hebt, dan is dit model niet zo geschikt voor jou. Let er ook goed op dat de broek niet te strak bij de bovenkant zit, dan lijkt het net of je de broek van je vriendin hebt aangetrokken.

p8300759 pijpen-oprollen-4 najaar-2

Baggy:

Dit model broek wordt veel gedragen door ‘skaters’ en ‘rappers’ waarbij de broek net vast blijft hangen halverwege de kont! Je ziet dus je boxer goed zitten…nee dat is niet wat ik mooi vind. Gelukkig zijn er  tegenwoordig ook weer baggy jeans verkrijgbaar die wel leuk zijn, zoals op onderstaande afbeelding. Tevens is er bij de tegenwoordige baggy jeans ook weer rekening mee gehouden dat er wel vorm in moet zitten.

p8300839 p8300785 defshop

Regular fit:

Dit is één van de meeste verkochte modellen. De regular fit valt normaal op de bovenbenen en loopt recht naar beneden. De meeste bekende Regular fit is de Levi’s 501….wie heeft deze jeans nu niet in zijn kast gehad. Ik in ieder geval wel!!

defshop-front pijpen-oprollen-2 najaar-6

Bootcut:

Dit is een jeans die ik best wel graag draag. Dit model zit strak rond de bovenbenen en loopt dan iets uitlopend door naar beneden. Ik ben zelf niet zo heel groot, namelijk 1.70 m en ik krijg bij dit model altijd het gevoel alsof ik er 10 cm langer uit ziet…perfect dus!!! Wel moet je hier goed bij opletten dat de broek niet te lang is, anders ziet het er erg onverzorgd uit. Tevens is het niet de makkelijkste model om te kopen qua ‘fitting’ maar als je hem eenmaal gevonden hebt, dan maakt het de lange zoektocht helemaal waard!!

Tapered:

Dit model is momenteel echt een trend, het model is groot geworden door merken als G-star en Diesel. I love this jeans, hij valt normaal aan de bovenkant en loopt dan vanaf de kuiten smaller toe naar beneden. Dit model is geschikt voor zowat ieder figuur en je kan dit model dan ook op diverse manieren stylen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer