MuziekMuziek

TIPS OM JE SPIJKERBROEK LANGER MOOI TE HOUDEN

De spijkerbroek is echt niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bij mij in mijn kledingkast is ongeveer 90 % jeans. Het voordeel vind ik van een spijkerbroek is dat je hem op verschillende manieren kan stylen. Je kan hem zowel sportief, casual als netjes dragen. Het kopen van een juiste (spijker)broek kan echter een behoorlijke ergernis zijn. De perfecte jeans/spijkerbroek heb ik dan ook nog steeds niet gevonden. Iedere keer denk ik dat ik dé perfecte spijkerbroek gevonden heb en dan blijkt het thuis toch niet zo te zijn. Als je echter een goede spijkerbroek gevonden hebt, dan wil je natuurlijk wel dat deze mooi blijft toch? Met de volgende tips over hoe je het beste je spijkerbroek kan onderhouden, heb je een leven lang plezier van je spijkerbroek.

Hoe houd je je jeans/spijkerbroek mooi

  • Grootmoeders tip! leg hem na aankoop in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Waarom azijn?? Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je spijkerbroek ook echt blauw blijft en niet vaal wordt.
  • Was je broek zo min mogelijk. Hoe minder je hem wast, hoe mooier hij blijft en het kan echt geen kwaad om hem niet te wassen. Gewoon uithangen na het dragen is eigenlijk het beste!
  • Als je toch wilt wassen, was je hem dan altijd binnenstebuiten. Hierdoor behoudt je de kleur en voorkom je beschadigingen aan de stof.
  • Was hem het liefst op een koude wasbeurt en zeker niet warmer dan 30 graden.
  • Was hem de eerste keer alleen. Je weet nooit of je spijkerbroek veel afgeeft en het zou zonde zijn als de rest van je was blauw wordt. Ik was dit een keertje vergeten en toen was alles een vies goor kleurtje geworden.
  • Droog je hem niet in de droger maar hang hem ondersteboven op. Dus met de broekspijpen naar boven. Is je broek erg uitgelopen en dus te groot geworden, dan kan je hem wel voor een keertje in de droger doen. Daardoor krimpt hij weer een klein beetje, of een heleboel en dan heb je pech!!!!
  • Wat ik erg lelijk vind, ingesleten plekken van bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee, zorg dus dat je deze dingen NIET in je broekzak stopt!!!
  • Strijk hem binnenstebuiten, dit voorkomt lelijke strijkplekken.

Als je deze tips opvolgt, dan kan je jaren plezier hebben van je jeans. Als je hem tegen die tijd nog niet zat bent natuurlijk!

Een donkerblauwe kleur mag naar mijn mening sowieso niet ontbreken in je kledingkast. Deze kleur is namelijk ideaal om ook een spijkerbroek netjes te kunnen dragen.
Een stuk sportiever is deze “biker” spijkerbroek. Deze kan je dragen met een shirt of stoere hoody.
Dit is momenteel één van mijn favoriete spijkerbroeken. Hij is precies goed van kleur…niet te donker en niet te licht. Qua model zit hij ook lekker. Minder strak dan een skinny maar strakker dan een regular model.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer