MuziekMuziek

Top 10 best bekeken artikelen 2016

Het einde van het jaar nadert alweer rap en dat betekend dat we ook weer mogen terugblikken. Afgelopen jaar was een jaar met veel ups maar ook zeker veel downs. Het voordeel van een persoonlijke blog is dat ik jullie lezers mag en kan meenemen in mijn persoonlijke leven en ik merk dat jullie dit zeker waarderen. 2 December was voor ons toch wel een feestje omdat onze B4men Barbershop toen 1 jaar bestond. Nog steeds is het af en toe onwerkelijk dat we echt de stap hebben gewaagd. Ik heb het al vaker gezegd, maar dat was toch een beetje spannend. Allebei een vaste baan opzeggen en in het diepe springen als zelfstandig ondernemer, is natuurlijk niet zomaar iets. Gelukkig kunnen we nu een jaar later zeggen dat het een verstandige beslissing is geweest. Zo zie je maar, je moet soms stappen in het leven zetten die heel spannend zijn, maar die wel echt je leven kunnen verrijken. Iedereen heeft pas geleden kunnen meelezen dat het hebben van de blog en de barbershop wel heel erg heftig is voor ons privéleven. Wat veel mensen niet zien is dat het heel hard werken is en werk wat nog net niet 24 uur per dag doorgaat. Vrienden van ons vonden het ook wel wat lastig om te geloven maar een aantal hebben mogen ervaren hoe het is om een dag met ons mee te draaien en kwamen tot de conclusie dat het inderdaad echt gekkenhuis is. Inmiddels zijn we goed aan het kijken hoe we een ritme kunnen gaan vinden die voor ons allemaal werkt. De blog zorgt ook voor super toffe dingen en ik heb de luxe dat ik ook veel producten mag testen voor de blog. Ik heb afgelopen jaar weer in de mooiste auto’s mogen rijden en mijn vader is voor de blog nog nooit zoveel in het buitenland geweest. Soms is dat behoorlijk jaloersmakend, omdat dit soort persreizen in het buitenland altijd super goed geregeld zijn en echt zorgen voor hele bijzonder ervaringen. De reden dat mijn vader voor de blog naar dit soort persreizen gaat, buiten het feit dat ik hem dit natuurlijk onwijs gun, is dat ik niet mijn shop te pas en te onpas wil dicht doen voor dit soort persreizen. Ik vind mijn klanten daarvoor te belangrijk en wil ze niet teleurstellen door dicht te gaan. Ik heb het afgelopen jaar 1 uitzondering gemaakt en dat was voor de persreis voor Volvo naar Zweden. Ik wilde altijd al een keertje heel erg graag naar Zweden toe en deze perstrip kon zo van te voren geregeld worden, dat ik geen klanten hoefde teleur te stellen door hun afspraak te moeten wijzigen. Iedereen dus blij. De perstrip naar Zweden was echt zo onwijs gaaf en zo bijzonder dat ik heel graag nog een keertje met het hele gezin naar Zweden wil gaan maar dan voor vakantie. Wij gaan volle goede moed 2017 in en gaan keihard werken voor weer een mooi blogjaar met mooie en inspirerende artikelen voor jullie lezers.

10 best bekeken artikelen op B4men

Dat wij niet de enige zijn die soms stoeien met onze relatie bewees wel het volgende artikel. Wij hebben nog nooit zoveel reacties gehad op een artikel en ook in de shop was het gesprek van de dag. Het was toch wel spannend om het artikel te posten. Gelukkig was er veel herkenning en veel mannen vonden het juist fijn dat het bespreekbaar werd gemaakt.

B4men Persoonlijk: Relatiecrisis

Dat veel mannen stoeien met hun haar is ook geen geheim meer. Ik vind het belangrijk dat dingen bespreekbaar zijn en worden. Veel mannen vinden het lastig dat ze dunner haar beginnen te krijgen of dat ze misschien zelfs wel echt kale plekken hebben. Dit betekend niet dat je niets meer met je haar kan doen en het betekend zeker niet dat je je hiervoor moet schamen. Vaak kan er echt veel meer met je haar dan je denkt en het is een kwestie van opzoek gaan naar een goede kapper die je vertrouwt.

Kapsels voor mannen met dunner wordend haar

Een jeukend baard is natuurlijk super vervelend en als je hier last van hebt, dan ga je toch snel zoeken op google wat je hiertegen kan doen. Tips voor een jeukende baard is dan natuurlijk altijd welkom en dit blijft eigenlijk ieder jaar één van de best bezochte artikelen op de blog.

https://www.b4men.nl/weg-jeukende-baard/

Buiten koken doen wij heel erg graag en ook jullie lezers waarderen het altijd heel erg als er een lekker recept op de blog verschijnt wat klaargemaakt is in de buitenkeuken. Sinds een paar weken staat er een Big Green Egg in mijn buitenkuiken. Dit multi functionele buiten kook toestel is een mooie aanvulling op de rest van de buitenkeuken. Peter Bootsma gaat samen met mij komend jaar nog meer lekkere recepten maken, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op dit keramische kook toestel die het hele jaar door gebruikt kan worden. Van basis tot uitgebreid, van een stukje vis tot een mooi dessert. Dit allemaal om hopelijk jullie enthousiast te maken om nog meer vanuit de tuin te gaan koken. Peter Bootsma heeft samen met zijn vrouw een wedstrijd team in BBQ’en en daarmee rijzen zij heel Europa door om mee te doen aan de meest fantastische wedstrijden. Daarnaast is hij ook demo chef bij Big Green Egg. Dus zowel ik als jullie kunnen een hoop van hem leren.

Broodje Pulled Pork, B4men Style!

Dat Volvo niet alleen bij mij een speciaal plekje heeft, bewijst wel de vele reacties op mijn Social Media als ik een foto post van een Volvo. Ik heb afgelopen jaar een paar mooie Volvo’s mogen rijden en zoals hierboven al vermeld was de persreis voor Volvo naar zweden voor mij echt heel bijzonder.

B4men heeft twee dagen in Stockholm gezeten met Volvo en mijn vliegangst werd helaas werkelijkheid

Het barbiersvak is al enige tijd “booming” en iedereen wilt lijkt het wel barbier worden. Op zich niets mis mee, het is een prachtig vak, maar het je moet het wel met de juiste intenties doen. Het is niet iets wat je zomaar doet en het is niet alleen maar rock & roll. Het is een ambacht en dit moet je ook zo behandelen. Ik kan echt boos worden als mensen er veel te laconiek over doen en zomaar wat staan te klooien. Het gaat wel om het uiterlijk van de man en ik vind het belangrijk dat iemand een goed kapsel krijgt wat bij hem past en wat ook goed geknipt/geschoren is. Dus wil je barbier worden, helemaal super maar bezint eer ge begint.

Hoe word je een barbier? Ik geef openheid over het barbiersvak!

Als een man eenmaal besloten heeft om zijn baard te laten staan, dan wil hij het liefst dat deze de volgende morgen als hij wakker wordt tot op zijn borst komt en mooi vol is. Helaas, zo werkt het niet! Een baard heeft tijd nodig om te kunnen groeien en daarbij is niet iedere man gezegend met een mooie volle baardgroei. Je kan dan dus ook, vind ik, beter kiezen voor een iets kortere baard die er mooi gezond uitziet dan een lange vlassige baard waar je zo doorheen kijkt.

baard sneller laten groeien, kan dat?

Als je gaat solliciteren wil je er natuurlijk op je best uitzien en een eerste indruk kan je nooit meer opnieuw maken. Natuurlijk zijn de volgende kapsels niet alleen geschikt voor een sollicitatie, maar ze geven je wel een beetje idee hoe je een eigentijds kapsel netjes kan dragen. Gelukkig zijn de meeste bedrijven/instanties wel iets hipper geworden en wordt het ook meer gewaardeerd als je er hipper uitziet tijdens je sollicitatie. Geen te grote ‘foute’ pakken die je leent van iemand en een kapsel die je opa zou dragen, maar een goede outfit met een tof kapsel voor die goede eerste indruk.

10 kapsels voor mannen om mee te solliciteren. Inspiratie by B4men.nl

Dat wij niet alleen maar BBQ’en of friet eten, bewijst het volgende recept. Het grootste compliment wat pas gegeven was, kwam van een man met Surinaamse roots die het echt een heerlijk recept vond en ook echt “Surinaams”. Wij proberen altijd recepten te maken die iedereen kan maken en die niet teveel tijd innemen.

Een heerlijk verwarmende stoof. Surinaamse Stoof recept.

B4men is er ook voor de “oudere” man. Tegenwoordig speelt leeftijd eigenlijk geen rol meer en ziet soms zelfs een 70 jarige er hipper uit dan een twintiger die net komt kijken. Ik vind het super gaaf om te zien en kan er ook echt heel erg van genieten als een oudere man bij mij in de shop met een super vet kapsel de deur uit loopt.

De man op leeftijd ziet er hipper en verzorgder uit dan ooit

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer