Ik heb me toch een waanzinnig lekker recept voor je met Pulled Pork. Met een stuk pulled pork doe je eigenlijk best wel lang. Wij hebben met een stuk procureur van net geen 2 kilo 4x gegeten. Zelfs onze meiden eten dit gretig mee en dat zegt heel wat, want die kleine van ons eet echt niets. Het lijkt wel of ze alleen nog maar goed eet als mevrouw een stuk vlees van de BBQ krijgt. Tegenwoordig als we vragen wat ze willen eten krijgen we te horen “doe maar een stuk longhaas van de bbq met zelfgemaakte friet”. Hier dus geen standaard antwoord van doe maar een frikandel of pannenkoeken. Ons hoor je niet klagen hoor, hoe meer die BBQ aan kan hoe beter het is!
Broodje Pulled Pork
Wat heb je nodig
400 gram pulled pork
3/4 el goede kwaliteit bbq saus
75 gram geraspte cheddar
75 gram geraspte belegen kaas
zwarte peper/zeezout
4 pistoletjes
coleslaw, (recept van onze coleslaw staat onderaan)
3 tn knoflook, fijngesneden
1 grote ui, gesnipperd
bakje champignons, in kwarten gesneden
Hoe maak je het klaar
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht
- Verwarm een flinke scheut olie in een pan
- Voeg de uien, knoflook en champignons toe en bestrooi flink met zwarte peper en zeezout
- Bak de uien glazig
- Voeg de Pulled Pork toe en bak even kort mee
- Voeg de bbq saus toe en bak ook weer kort mee
- Snijd de pistoletjes open
- Beleg met de Pulled Pork en bestrooi met de belegen en cheddar kaas
- Leg de broodjes ongeveer 5-10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
- Beleg met de coleslaw en verdeel er eventueel nog wat extra BBQ saus over
Recept Coleslaw
wat heb je nodig
2 el zaanse mayonaise
1 flinke el Griekse yoghurt
3 druppels Worcestersaus
2 tl paprikapoeder hot
zwarte peper/zeezout
300 gram witte kool, in dunne reepjes
150 gram wortel, julienne gesneden
handje verse peterselie, fijngehakt
1 tl witte wijnazijn
Hoe maak je het klaar
- Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, azijn, worcestersaus, paprikapoeder, flink wat zwarte peper en zeezout
- Voeg de witte kool en wortel toe en meng dit alles goed door elkaar
- Zet de Coleslaw afgedekt in de koelkast.