MuziekMuziek

B4men heeft twee dagen in Stockholm gezeten met Volvo en mijn vliegangst werd helaas werkelijkheid

Gisteren ben ik terug gekomen van een te gekke persreis die ik heb mogen doen voor Volvo. De reis is bedoeld om de nieuwe Volvo V40 en zijn snufjes aan te jagen. Die ga ik jullie later apart vertellen en beschrijven, voor nu leek het mij wel een leuk idee om een soort van reisverslag te geven van wat ik heb mee gemaakt.

image

De reis naar Stockholm

Mensen die mijn blog al langer volgen, weten dat ik geen fan ben van het reizen met een vliegtuig. Maar wil je iets zien van de wereld, dan is het toch wel verdomd handig als je niet je vliegangst de boventoon laat voeren. Het vliegtuig en ik zijn geen vrienden dus. Dat onze liefde niet wederzijds is, bijkt uit de vele problemen die ik iedere keer weer heb. Ook nu was ik weer de pineut. Super happy met mijn business class ticket, voor mij de eerste keer dat ik zo luxe mag gaan vliegen, bleek het een ouder vliegtuig waar ze geen business class stoelen hebben maar alleen de service. Nou wil ik niet te veel miepen, het is immers een vlucht van nog geen 2 uur. De lucht in dan maar, het is prachtig weer en de uitzichten zijn prachtig. Voor ik het weet, hoor ik de captain roepen dat we gaan landen op Göteborg…….WTF Göteborg, ik moet naar Stockholm. Blijkt heel de luchthaven Stockholm gesloten. Geen idee hoe we dit gaan oplossen en wat er überhaupt aan de hand is, maar goed je heel druk maken in de lucht heeft ook geen zin, dus ik berust me maar in mijn lot. Opeens maakt het vliegtuig een bocht naar rechts en de captain roept om dat we toch nog naar Stockholm mogen. Vreemd allemaal. Geland op Stockholm worden we niet naar een Gate geleid maar naar een apart terrein waar we moeten wachten. Telefoon doet het inmiddels weer, dus ik kan aan thuis even vragen of zij weet wat er aan de hand is. Begint het berichtje terug met iets van een terreurdreiging….hum wordt steeds minder leuk. Ook Marie Louise aan de andere kant van de telefoon vind het geen grapje meer. Blijkt gelukkig allemaal uiteindelijk mee te vallen en was de radar plat gegaan. Nu eindelijk richting de uitgang en daar zijn we dan Zweden.

image image image

Welkom door Volvo

Bij uitgang wordt ik opgewacht en zeer vriendelijk ontvangen door de mensen van Volvo. Een hele crew gaat mij de komende twee dagen volgen om foto’s en een film te maken. Een super leuke match had ik met Nicholas Tengelin van Volvo, hij is ook 34 jaar en vader van twee kinderen. Hij was mijn gids in Zweden, eerst op naar Stockholm city.

Jan-Volvo-V40-City-Experience10_160520 Jan-Volvo-V40-City-Experience13_160520 Jan-Volvo-V40-City-Experience18_160520

Stockholm een erg mooie stad

Stockholm bestaat voor een heel groot deel uit water wat direct van de Baltische Zee binnen komt stromen. We hebben eerst een meeting bij een heel erg mooi museum Fotografisch, is er iemand die toevallig snel naar Stockholm gaatt, dan is dit echt een must see. We hebben gekeken naar een bijzondere collectie van mensen met het syndroom van down die werden gevraagd naar wie zij heel graag een keer willen zijn. De uitkomst is een zeer bijzonder en ontroerend. Daarna op naar het centrum, waar Volvo een showroom heeft waar we kennis gaan maken met de nieuwe en nog te komen Volvo V90 en S90. Nu krijgen we een goed beeld van het stadshart van Stockholm. Het is een stad waar momenteel erg veel opgeknapt wordt, dit geeft een wat rommelig beeld maar het is verder een nette en vriendelijke stad. Het weer is prachtig met een zonnetje en een goede temperatuur. Het zorgt ervoor dat heel veel Zweden ook naar buitenkomen en gaan genieten van de Lente. Het is erg lastig om mooi overzicht foto’s te maken vanwege het groene karakter van de stad. Overal staan bomen in de weg, helaas voor mij, maar het geeft aan hoeveel de Zweden met de natuur leven. Het hotel heeft een typische Scandinavisch interieur, de kamer is netjes, simpel en doeltreffend. Voor het diner blijven we in het Italiaanse Restaurant van het hotel. We krijgen een heerlijke maaltijd met mooie wijn, als nagerecht neem ik een goede kop koffie een heerlijke Grappa! De kwaliteit van het eten en de drank maken dat we een erg leuk gesprek ontwikkelen over de verschillen van landen (we zitten aan tafel met Zweden, een Belgische en ik als Nederlander) en hoe te genieten in het leven. Dit lukt ons overigens prima hier.

image image image image image image image

De reis naar huis

Aangezien ik wat later dan gepland ben aangekomen, moest ik nog wat foto en film werk doen , dit hadden we eigenlijk de dag ervoor gepland. Hoogtepunt werd letterlijk op een heuvel net buiten het centrum van Stockholm, waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Hier heb ik nog wat opnames gehad voor de film die er is gemaakt. Hierna zijn we richting het vliegveld gereden en hier zit ik dan ook een groot deel van dit verslag alvast te schrijven.

image

Yes, ik ben weer thuis…..heerlijk! De vliegreis terug was zonder problemen en we kwamen ondanks een kleine vertraging toch nog op tijd aan. Oost west thuis best, ik ben maar twee dagen weggeweest, maar om weer thuis te komen en mijn meiden weer te kunnen knuffelen is voor mij het mooiste van dit soort reizen. Ik bedank Volvo voor deze mooie trip en uiteraard volgt er snel een verslag van wat ik daar nu heb gedaan met de Volvo V40.

Jan-Volvo-V40-City-Experience1_160520 Jan-Volvo-V40-City-Experience8_sv-v_160520 Jan-Volvo-V40-City-Experience7_160520

Wil je alles weten over de nieuwe Volvo V40 kijk dan op de site van Volvo klik hier. Komende week mijn visie op deze auto!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • man man man.

    Wat een verhaal. Echt goed om te horen dat het maar een technisch probleem bleek te zijn. Kijk uit naar je ervaring met Volvo

Written by Jan Willem Huffmeijer