Een heerlijk verwarmende stoof. Surinaamse Stoof recept.

De stoofpot is helemaal terug van weggeweest. Ook wij gaan op B4men de komende tijd meer aandacht besteden aan lekkere en ouderwetse stoofpotten. Vandaag trappen we af met een super lekkere en iets pittige Surinaamse stoof. Deze stoofpot heeft alles waar wij van houden en dat is namelijk PIT en heel veel smaak. De hoeveelheid werk valt eigenlijk ook wel mee, het heeft alleen wat voorbereiding nodig. Deze keer hebben wij het eens een keer niet gegeten met friet maar met opgebakken Surinaamse rijst. Wil je meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

P3220277

De Surinaamse Stoof dit heb je nodig

1 kilo kippendijen, in grove stukken gesneden

2 kleine rode uien, 1 fijngesnipperd en 1 in ringen

5 teentjes knoflook, fijngesneden

2 tomaten, in stukjes gesneden

1 stuk laos van 3 cm

1 stuk gember van 3 cm

handje selderij, fijngesneden

1 rode peper, fijngesneden

1 madame jeanette peper, heel laten

1 1/2 bouillonblokje

2 tl suiker

gemalen zeezout/zwarte peper

1 tl trassi

1,5 tl five spice poeder

5 el ketjap manis

2 el ketjap asin

P3220279P3220280P3220282P3220292P3220294

De Surinaamse Stoof zo maak je hem klaar.

  • Leg de kippendijen in een grote mengkom
  • Voeg nu de fijngesneden ui, knoflook, 1 tomaat in stukjes, fijngesneden selderij,  gember, laos, rode peper,  five spice poeder, peper, zout en de beide ketjap toe
  • Meng dit allemaal goed door elkaar, dek af met huishoudfolie en laat 3-4 uur marineren. (langer mag altijd)
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft haal het dan uit de koelkast
  • Verhit olie in een grote hapjes pan en bak de uien ringen
  • Voeg dan de tomaten stukjes van 1 tomaat toe, 1 1/2 bouillonblokje en 2 tl suiker toe
  • Bak de alles goed aan
  • Voeg de kippendijen toe (inclusief marinade) en bak ze rondom bruin
  • Voeg dan 1 tl trassi, scheutje ketjap manis en evt nog wat water toe
  • Leg de Madame Jeanette in het midden van de pan
  • Laat nu het gerecht zachtjes sudderen voor ongeveer 40 minuten (deksel niet helemaal op de pan doen)
  • Let er wel op dat de Madame Jeanette niet openbarst.
  • Haal voor het serveren de gember, laos en Madame Jeanette eruit
  • Als je niet van pittig houdt sla dan de volgende stap over
  • Snijd nu de Madame Jeanette heel fijn (ik gebruik handschoentjes) en voeg dit aan het gerecht toe…hoe meer je toevoegt hoe heter het wordt

Njang Swietie of Swadisch Khanna ofwel eet smakelijk!!!!

P3220301

P3220309

Dit vind je vast ook lekker:

Healthy Burger B4men Style

Homemade Hummus, veel lekkerder dan uit de supermarkt!

Taco’s met pulled pork gestoofd in bier

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer