MuziekMuziek

Mijn 5 favoriete dranken / cocktails voor in de lente en zomer 2018

Yes, de lente is nu echt begonnen!! In de lente veranderd ons gedrag en gaan we weer lekker naar buiten. Ook onze smaak veranderd in de lente. Je krijgt zin en trek in frissere en zoetere dingen. Ook dranken en cocktails moeten eraan geloven. De zware verwarmende dranken en cocktails maken weer plaats voor zwoele en/of frisse dranken. Ik geef jullie mijn top 5 van favoriete dranken en cocktails voor deze lente en zomer 2018

Mijn top 5 favoriete dranken/cocktails voor de lente en zomer

De Caipirinha: Voor mij toch wel een ultieme zomerknaller of als ik het zomergevoel graag wil hebben. Ik ben alweer een paar jaar geleden in de Dominicaanse Republiek geweest. Elke caipirinha doet mij weer terug verlangen naar het land.

Southern Comfort: Een guilty pleasure uit mijn jeugd. Hier ben ik heel wat avondjes op naar de kl#@! gegaan. Een heerlijke zwoele drank waar je veel kanten mee op kan. Puur erg lekker met wat ijs lekker maar ook in een cocktail erg lekker. Ik drink Southern Comfort graag in de cola met wat citroen en munt. Mijn recept van een heerlijke Southern Comfort:

Gin & Tonic: Wie slaat er een verfrissende gin & tonic af in de lente, niemand toch? Een gin & tonic is niet alleen een goede start van de lente maar van alles eigenlijk. Gin is een zinnenprikkelend en smaakneutraliserende drank. Dit maakt deze cocktail de ultieme start van een lunch, diner of gewoon van een top avond! De gin & tonic is er in heel erg veel varianten, van heel kruidig tot zoet en zwoel. Probeer eens te varieren met verschillende gins en toevoegingen. Ook de tonic die je gebruikt kan veel met de smaak doen. Hier een gin & tonic recept van mij:

Dark Rum Mojito: Heerlijk zwoel en zoet is een mojito. Ook echt een zomerdrank als je het mij vraagt. Hoe lekker een mojito ook is, hij wordt echt heel veel lekkerder als je hem maakt met bruine rum. Whahaha wel goede rum gebruiken natuurlijk!! Hierbij het recept van een lekkere dark rum mojito:

Dark Paradiso: Een echt mooi weer cocktail die je avond aardig kan upgraden. Wel goed opletten, want hij is erg gevaarlijk!! Voor je het weet heb je er net iets teveel op en is je mooie avond gedegradeerd. Deze tip geldt eigenlijk voor iedere drank of cocktail. Hier het recept:

Geniet van je cocktail of drank maar doe dit wel verstandig, niet onder de 18 jaar en met mate.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer