MuziekMuziek

broodje speklap met pittige kerriesaus

Dit broodje gepaneerde speklap met pittige kerriesaus is een caloriebom van heb ik jou daar. Start jij het nieuwe jaar met het voornemen om gezonder te gaan eten, dan moet je dit recept dus even overslaan. Wil je jezelf iets lekkers gunnen? Dan zou ik zeker dit broodje speklap een keertje klaarmaken. Het is niet moeilijk en het is zo gepiept. Binnen 20 minuten staat dit op tafel.

Recept broodje gepaneerde speklap met pittige kerriesaus

gepaneerde speklap op een broodje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 broodjes 15 minuten
Kook Tijd
6-10 minuten
Porties Prep Tijd
4 broodjes 15 minuten
Kook Tijd
6-10 minuten
gepaneerde speklap op een broodje
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 broodjes 15 minuten
Kook Tijd
6-10 minuten
Porties Prep Tijd
4 broodjes 15 minuten
Kook Tijd
6-10 minuten
Ingrediënten
pittige kerrie mayonaise
Porties: broodjes
Instructies
  1. Begin met het maken van de pittige kerriemayonaise: Meng hiervoor alle ingrediënten en zet de saus in de koelkast tot gebruik.
  2. Wrijf de speklappen in aan beide kanten met peper, zout, chilipoeder en kerriepoeder. Laat dit het liefst even een half uurtje intrekken.
  3. Leg de bloem, panko en losgeklopte ei op aparte borden. Meng door de panko een snufje zwarte peper. Haal de speklappen eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko. Verhit in een hapjespan een scheutje olie en de 25 gram roomboter. Bak de speklappen in 6-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  4. Smeer de broodjes aan beide zijde in met de pittige kerriemayonaise. Leg op de onderkant van het broodje sla, tomaat en daarop de gepaneerde speklap. Leg daarop eventueel een plak cheddar kaas en klaar is kees!
Deel dit Recept

 

Dit broodje gepaneerde speklap hebben we gegeten met en zonder cheddar kaas….je raadt natuurlijk wel welke lekkerder was!
De pittige kerriesaus is niet alleen lekker op het broodje maar ook bij patat. Maak dus gerust een extra portie klaar.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

Kip in pittige pindasaus

Broodje hete kip met vlammende pindasaus

Best BBQ Snack: Kippenvleugels in Laphroaig Select en Cola!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer