MuziekMuziek

Ontharen van je lichaam, het is tijd om je wintervacht eraf te halen

Mannen, de zomer komt er weer aan, tijd dus om overbodige haren weer weg te halen…die wintervacht heb je nu niet meer nodig 🙂 Is het raar om hier over te praten??? Het scheren van je lijf is voor veel mannen gelukkig de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de routine onder de douche. Voor sommige mannen rust er echter nog echt een taboe op….nu is misschien taboe een beetje zwaar maar toch praten sommige mannen er niet graag over. Voor vrouwen weten we het wel en daar durven we ook echt wel massaal onze voorkeuren voor uit te spreken. Kaal, streepje of alleen de bikinilijn netjes gemaakt. Maar denk je niet dat vrouwen misschien wel dezelfde voorkeuren kunnen hebben. Tja, wij mannen hebben over het algemeen echt wel wat te cultiveren.

Wat kan je als man scheren

Laat ik hier een duidelijk statement maken. Ik vind dat dit echt een eigen keuze is van jou en je partner, maar iedere man kan in mijn ogen gewoon alles scheren. Van de kruin tot aan je tenen alles is te scheren! Ik zal mij ook bloot geven…nee niet letterlijk, lees maar gewoon rustig door. Ik scheer mijn oksels, ik maak mijn schaamstreek netjes en mijn voeten. Huh voeten?? Ja,misschien een gekke tik, maar ik vind haren op tenen en voeten echt heel vies. Sinds de blog ben ik mij wat meer gaan verdiepen in verschillende manieren van ontharen. Kijk, ik ben ook gewoon maar een man en ik neem iets wat prima werkt en waar ik al bekend mee ben “het scheermes”. Als je dat al hebt, waarom zou je dan verder kijken.

Verschillende manieren van ontharen van je lichaam

Het ontharen van je lichaam kan op verschillende manieren, veel mannen zullen echter niet verder denken dan het scheren. Ik ben zelf niet anders hoor! Ik heb door de blog ontdekt dat je echt op verschillende manieren kan ontharen. Ik zal in het kort vertellen welke opties ik nu gebruik. Ik zal later de verschillende manieren uitgebreider beschrijven.

-Scheren:

Voor mij blijft scheren ideaal,  lekker snel en weinig gedoe. Nadeel van scheren vind ik dat het snel weer terug komt en soms bij gevoelige gedeeltes kan je last krijgen van bultjes en uitslag. Niet echt charmant als je steeds zit te krabben op je eerste date. Scheer altijd met de haargroei richting mee, dan heb je veel minder last van jeuk en uitslag.

scheren man
Ontharen van je lichaam

-Ontharingscrème:

Het gebruik van een crème is voor mannen niet heel gebruikelijk, maar helemaal geen gekke optie hoor. Ik heb nu een aantal keer de Mud en More gebruikt en dat gaat erg goed. Belangrijk is dat je de juiste crème voor het juiste lichaamsdeel gebruikt. De crème van Mud en More stinkt ook niet. Het blijft iets langer weg en het ontharen van bijvoorbeeld de schaamstreek is zo een stuk makkelijker dan wanneer je gaat scheren. (Review Mud and More klik hier)

mud en more

Ontharen met licht. Ik heb vorig jaar van Remington de I light gekregen om te reviewen. Ontharen met licht is de meest doeltreffende manier van ontharen, het blijft er echt het langst mee weg. Wel moet je dit kuren, dat betekend consequent gebruiken en al een aantal weken starten voor het beste resultaat. Wil je direct een glad resultaat, dan is deze manier geen optie. Verder is het ideaal.

remington i lite

laseren:

Wil je echt definitief af van haren op bepaalde lichaamsdelen, dan kan je er ook voor kiezen om je haren weg te laten laseren. Bij het laseren wordt een laser gebruikt die meestal werkt op lichtgolven. De laser wordt gericht op de plek waar jij geen beharing meer wilt hebben. De harinkjes nemen de lichtgolven op en worden hiermee vernietigd. Je haar groeit altijd in fases en en niet alle haarzakjes zullen daardoor kapot gemaakt kunnen worden. Meestal zijn ongeveer 6 behandelingen nodig om alles te vernietigen. Het laten laseren doet niet echt pijn, het is meer een prikkelend gevoel. Nu is dit voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk, de één ondervind geen pijn met tatoeëren terwijl een ander het uit kan schreeuwen van de pijn.

laseren
bron: solutionclinic

Geen reden meer mannen om ongelimiteerd die bossen haar te laten groeien. Houdt je tuintje netjes glad en verzorgd, bedenk…. je oogst wat je zaait!!! ????

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer