MuziekMuziek

Het Pelle kapsel, Het kapsel waar het mee begon en hoe zelf te maken

old school mannenkapsel

Het Pelle kapsel, wie kent het niet!!! Alweer bijna 3 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen en op dat moment kwam net het Pelle kapsel “in”. Ik, als barbier zijnde, heb daar natuurlijk een hoop artikelen over geschreven. Door deze artikelen groeide B4men heel snel uit tot een platform speciaal voor mannen die advies wilde hebben over uiterlijke verzorging en met name over hun haar. Je kan eigenlijk wel zeggen dat je een periode hebt voor het Pelle kapsel en een periode na het Pelle kapsel. In de periode voor het Pelle kapsel besteedde de man niet zo heel veel aandacht aan zijn haar…als het maar enigszins netjes zat. Hoe anders is dat vandaag de dag. Hedendaags is het omgekeerd, voor veel mannen is het super belangrijk dat hun haar netjes en verzorgd zit. Laten we eerlijk zijn, je voelt je toch ook veel beter als je haar netjes zit. Ik kan ieder geval wel voor mezelf spreken, als ik zeg dat ik me echt niet chill voel als mijn haar onverzorgd zit. Gelukkig kan Marie Louise inmiddels een beetje knippen en zij zorgt ervoor dat iedere week in ieder geval mijn contouren weer netjes gemaakt worden. Nu snap ik heus dat je niet iedere week naar de kapper gaat, al zijn er best veel mannen die tegenwoordig om de week naar de kapper/barbier gaan. Een goede barbershop/kapperszaak heeft als service dat het scheren van de nekharen gratis wordt gedaan. Bij mij in de Barbershop komen dan ook regelmatig mannen terug die eventjes hun nekharen laten weghalen waardoor het geheel er meteen 100% beter uitziet en je weer even vooruit kan.

Wat maakt Pelle zijn kapsel nu zo speciaal

Het kapsel was echt een kwestie van het juiste moment op de juiste plaats. Het zogenaamde Pelle kapsel bestond al heel lang, het was en is ontzettend populair in landen als Italië en Spanje. Waarom dan de hype om Pelle?? De reden hiervan is niet zo heel moeilijk, hij viel op dat moment enorm op bij Feyenoord en natuurlijk ook als verschijning buiten het veld. Zijn kapsel was op dat moment in opkomst en had een uitdrager nodig, iemand waarvan je kan zeggen tegen je kapper “zo moet het geknipt worden”.

Is het Pelle kapsel dan alleen maar op het juiste moment daar zijn?? Niet helemaal……ook de mannen van de New York Barbershop hebben een behoorlijke duit in het zakje gedaan. Het vak van barbier was op dat moment helemaal booming en zij kregen terecht veel aandacht, als je daar dan zo’n style-icoon als Pelle voor kan gebruiken is dat natuurlijk geweldig.

Zelf het Pelle kapsel maken

Allereerst is het heel belangrijk het juiste model in je haar te laten knippen door een barbier/kapper. Als het model in je haren zit, is het niet zo heel moeilijk meer. Voor een super strakke scheiding is het het makkelijkst wanneer deze geschoren wordt, daardoor hoef je niet meer te zoeken naar de juiste plek. Voorheen zag je veel opvallende geschoren scheidingen. Tegenwoordig worden de scheidingen, als ze geschoren worden, veel fijner geschoren. Hierdoor zal het er veel natuurlijker uitzien en zeker niet raar of te opvallend zijn. Het pelle kapsel wordt nog steeds heel veel gevraagd, alleen merk ik dat de meeste manen nu juist kiezen voor geen geschoren scheiding. Hierdoor valt het “pelle” kapsel natuurlijker en past het in de trend van voorjaar/zomer 2016.  De juiste stylingsproducten zijn ook erg belangrijk. Gebruik voor het “officiële” Pelle kapsel de Pelle mix (klik hier) of een Pomade met veel glans. Wil je een natuurlijker effect dan kan je ook een Paste gebruiken, een Paste geeft wel stevigheid maar droogt mat op.

-Was je haar en maak het handdoekdroog.

-Zet je scheiding op de juiste plaats en kam het in model. Laat nu je haar zo drogen of föhn het haar droog

-Neem nu een klein beetje (vingerkootje) Pomade of Paste en verdeel dit eerst over je handen

-Verdeel het daarna goed over je haar en vergeet niet je aanzet

-Daarna pak je een grove kam en kam je je haar strak naar achteren

-Duw met je handen de zijkant een klein beetje naar voren waardoor de voorkant iets omhoog komt

Klaar is je Pelle kapsel!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer