MuziekMuziek

Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden

Het gezegde gaat waarschijnlijk niet voor niets op. Als ik de vrouwen in mijn omgeving hoor, dan zeggen ze allemaal hetzelfde. Een man wordt altijd mooier met het verstrijken van de leeftijd. Nu vind ik het als man moeilijk om te zeggen, want ik let hier niet zo op. Ik zou je echt niet kunnen vertellen hoe sommige mannen er een paar jaar geleden uitzagen en of ze er nu dus beter uitzien dan toen. Natuurlijk weet ik wel wat er gezegd wordt over bijvoorbeeld George Clooney. Menig vrouw valt in katzwijm als je alleen al zijn naam noemt. Het maakt dan ook niet uit welke leeftijd die vrouw heeft, want zowel jong (20+) als ouder (50+) is deze mening toebedeeld.

Je zou dus zeggen dat mannen het ouder worden omarmen. Zeker nu ze weten dat de vrouw ze dus knapper vinden naarmate de leeftijd verstrijkt. Maar helaas!!! Heel veel mannen vinden het verschrikkelijk om ouder te worden en wanen zich het liefst in de eeuwige jeugd. Zonde denk ik dan!

Ik persoonlijk vind het niet erg om ouder te worden. Ja, daar horen wat meer rimpels bij(valt met mijn 35e nog mee) en hangende oogleden (daar heb ik dan wel weer veel last van). Ik begin mij eigenlijk steeds zelfverzekerder te voelen. Ondanks dat ik tegenwoordig een beugel draag….toch die eeuwig jeugd! Nu zijn er gelukkig meer mannen die dit zo ervaren. Ze hebben het idee dat bij het ouder worden ze meer autoriteit uitstralen en dus meer serieus genomen worden. Ook voelen ze zich aantrekkelijker voor het vrouwelijk schoon en weten ze beter waar ze voor staan, wat ze mooi vinden en wat ze nog verder willen bereiken in het leven.

Tevreden met hoe ik ben? Of zit ik toch ook in mijn tweede jeugd met een dikke auto? (helaas niet van mijzelf haha

Andere mannen komen echter in, hoe ze dit zo mooi kunnen noemen, hun ‘tweede jeugd’ ofwel de midlifecrisis. Waar voorheen de midlifecrisis pas begon rond het 50ste levensjaar, nu begint dit vaak al tussen de 30 en 40. Vaak zorgen werkstress, problemen in je relatie, kinderen(haha weet ik alles van) en financiële problemen ervoor dat je als man zijnde kan gaan twijfelen over jezelf, maar ook over wat je wilt in het leven. Tevens ligt in deze huidige tijd een enorme druk op het uiterlijk van de man, door televisie en modebladen( dus niet alleen vrouwen hebben hier last van). Ik dacht dat wij mannen ons daar niet zoveel van aantrokken en onze eigen koers zouden varen, maar daar had ik het dus duidelijk mis. Mannen die in deze ‘fase’ beland zijn, gaan zich vaak ook heel anders gedragen. Er moeten ineens allemaal ‘mooie’ luxe spullen gekocht worden, een nieuwe snelle auto ipv hun gezinswagen en ook hun kledingstijl moet helemaal omgegooid worden.

Voor mannen met een partner kan dit voor de partner nog weleens lastig zijn. Zeker wanneer de man het wel heel erg fijn vindt om veel aandacht te krijgen van andere vrouwen.(is ook wel goed voor je ego haha). Het gezegde gaat misschien dan wel op voor de man, maar niet iedere man ervaart dit ook zo. Vind jij het erg om ouder te worden of juist helemaal niet? Laat het mij weten op de B4men Facebook Pagina.

DEZE ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Do’s en Dont’s wenkbrauw verzorging bij mannen

Inspiratie mannenkapsels voor zomer en najaar 2017. 20 Top Kapsels voor mannen.

Heb jij een grijze baard? Wees hier dan juist trots op en schaam je niet!

Bleghhh, weg met die zweetlucht en zweetplekken! Zo pak je zweet aan.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer