Algemene tips voor kleding shoppen: hier kun je op letten!

tips online kleding kopen

De een is er dol op, de ander houdt zich er het liefst zo min mogelijk mee bezig: kleding kopen. Of het nu je hobby is of niet: het is in ieder geval handig om het shoppen zo slim mogelijk aan te pakken. Zo vind je de juiste parels, waar je echt blij mee bent! Hoe dat lukt? We delen praktische tips!

Kwalitatieve kleding dragen

Helaas wordt er veel kleding van een matige kwaliteit geproduceerd. Deze items gaan na een paar draag- en wasbeurten al kapot. Ook zitten de stoffen vaak niet zo comfortabel – we kennen allemaal wel plakkerige stofjes waar je snel in gaat zweten. Dat zijn niet de beste keuzes! Ga liever voor kleding van een hoogwaardige kwaliteit: daar beleef je veel meer plezier aan. Zoek je bijvoorbeeld een nieuw T-shirt heren? Ga voor een zachte en ademende stof, zoals katoen. Bij elk kledingstuk kun je maar beter de kwaliteit controleren. Ook een sweater heren is er in veel goede materiaalsoorten te vinden. Kies voor een ultrazachte stof, zodat je je sweater het liefst de hele dag door wilt dragen.

Ken je maten

Het is handig als je bij een shopsessie op de hoogte bent van je maten. Zowel voor bovenkleding als voor onderkleding – hier kan namelijk een verschil in zitten. Als je op zoek gaat naar kleding die naadloos moet aansluiten, zoals een pak, is dit nog wel een stuk belangrijker. Dan kun je er zelfs aan denken om je centimeters op te laten meten, zodat je iets op maat kunt laten maken.

algemene tips kleding shoppen

Let op de kleuren

De kleuren spelen een belangrijke rol bij kleding! Hoewel je misschien denkt dat enkel het vinden van de juiste maat essentieel is, kun je eigenlijk maar beter evenveel aandacht schenken aan het kiezen van de juiste kleur. Pas met name op met kleuren die je gezicht flets maken. Welke kleuren dit precies zijn, is voor iedereen weer anders. Als je het moeilijk vindt om dit zelf in te schatten, kun je een analyse laten maken, in bepaalde kledingzaken bijvoorbeeld. Ga in ieder geval op zoek naar de kleuren die jou goed staan. Onthoud dit, en laat deze kleuren op regelmatige basis terugkomen in je garderobe! Je hoeft uiteraard niet alles in dezelfde kleur te dragen, maar als er een duidelijke ideale kleur is die bij je past, kun je hier zeker rekening mee houden.

Koop wat je nodig hebt

Het kan handig zijn om gericht te winkelen: shop alleen de kleding die je daadwerkelijk nodig hebt. Als je spontaan iets anders moois tegenkomt, kun je het uiteraard altijd meenemen. Maar als je gericht op zoek gaat, is de kans het grootst dat het kledingstuk veel gedragen gaat worden. Je hebt het immers nodig in je garderobe!

algemene tips kleding shoppen
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer