MuziekMuziek

Heb jij een grijze baard? Wees hier dan juist trots op en schaam je niet!

Heel veel mannen raken in paniek zodra de eerste grijzen haren doorkomen. Ik word oud… is de eerste gedachte. Grijs haar heeft echter niets met leeftijd te maken. Wanneer iemand grijs wordt is erfelijk bepaald. Bij de één is dat al rond hun 20e levensjaar, bij andere pas als ze ver in de 80 zijn en natuurlijk alles wat hier tussen zit. Wat ook vaak gebeurt is dat het hoofdhaar een heel andere kleur heeft als de baard. Zo kan het dus gebeuren dat je bruin hoofdhaar hebt maar een grijze baard of grijs hoofdhaar en een bruine baard. Wat ook veel voorkomt, maar dat laat ik jullie in een ander artikel zien is dat je een rode baard krijgt terwijl je een heel andere haarkleur hebt. Als je een grijze baard echt niet mooi vindt, dan kan je het natuurlijk gaan verven, maar ik wil jullie laten zien dat een grijze baard juist erg mooi staat. No matter your age!

Grijs haar bestaat niet

Iets wat mij altijd heeft verbaasd is het feit dat bijna geen man of vrouw weet dat grijze haren helemaal geen grijze haren zijn! Huh!!?? Hoe bedoel je dit nu weer? Je ziet toch grijs haar!! Grijs haar bestaat helemaal niet. Het een heel mooi voorbeeld van gezichtsbedrog. Zodra je ieder haartje los van elkaar bekijkt, is een haar gekleurd (met pigment) of wit (zonder pigment). Er zal niet één grijze haar tussen zitten. Wanneer je het haar dan mengt, bepaalt de verdeling van het aantal witte en gekleurde haren hoe grijs het lijkt. Zodra je veel gekleurd haar hebt en daar komen wat witte haren doorheen, dan zal het donker grijs lijken. Naarmate er meer witte haren komen en het aantal gekleurde haren afneemt, lijkt het haar steeds witter te worden.

Worden mannen met donker haar sneller grijs

Nee! Mannen met donker haar hebben het “probleem” dat het contrast tussen wit haar en donker haar groot is. Ook heeft haaruitval niets met het grijs worden te maken. Beiden komen het meeste voor bij mannen die boven de 35 zijn en daardoor lijkt het dus soms samen te gaan. Echter zijn andere processen en staat het dus helemaal los van elkaar. Nog steeds kom ik mannen tegen bij mij in de barbershop, die zodra zij de eerste grijze haar hebben ontdekt, gelijk naar de kapper rennen om het haar te kleuren. Jammer, ik vind het juist iets heel bijzonders. Zoals verteld is het gezichtsbedrog en zodra je dit kunstmatig probeert na te maken, is dat bijna niet te doen. Daarbij zijn mannen echt niet minder mooi met grijze haren. Sterker nog veel vrouwen vinden het juist erg opwinden en sexy…laat maar zien dus die grijze haren!

Wees trots op je grijze baard

Win-actie baardolie

Ben jij ook trots op je grijze baard? Laat deze dan zien op de B4men Facebook Pagina! Onder alle inzendingen verloot ik 2 Pappas Beardschmeer baardolie. De winnaar wordt zondag 2 juni 2017 bekend gemaakt. 

De winnaars zijn bekend: Gefeliciteerd Leo Bleeker en Jan Paauw met de Pappa’s Baerdschmeer baardolie. Ik zal met jullie contact opnemen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer