MuziekMuziek

7 TIPS VOOR MOOIE WITTE TANDEN

Er zijn maar weinig mannen gezegend met mooie witte tanden en ik zeker niet helaas.
Ik heb vroeger veel sigaretten gerookt, ik drink (teveel) koffie en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet altijd iedere dag 2x mijn tanden poetste. Als het s’avonds erg laat geworden was, dan heb ik geen zin om ook nog mijn tanden te moeten poetsen en die moesten dan dus maar wachten tot de volgende morgen. Nu draag ik sinds 2 maanden een beugel…wat een drama is dat…en moet ik wel mijn tanden iedere dag poetsen. Ik heb nog nooit zoveel mijn tanden gepoetst omdat dit voor mijn gevoel ook even verlichting geeft van de pijn. Helaas moet ik nog 2 jaar de beugel dragen. Ik ben benieuwd hoe mijn tanden er dan uitzien. Vaak zie je heel goed dat je namelijk een beugel ingehad hebt, ondanks dat je goed poetst.
Goed poetsen met een speciale tandenborstel voor mijn beugel. Eerlijk is eerlijk…ik heb nog nooit zoveel mijn tanden gepoetst!
Voor vrouwen is één van de grootste afknappers een slecht gebit. Daarom heb ik vandaag 6 tips om je tanden witter te krijgen. Nu kan helaas niet iedereen met deze tips hagelwitte tanden krijgen, want de kleur van je tanden is ook genetisch bepaald. Met deze tips krijg je alleen wel de aanslag van alle slechte gewoontes weg. Hierdoor zien je tanden er weer gezond uit en dus witter!

TIPS VOOR WITTE TANDEN

TIP 1: Misschien enorm voor de hand liggend maar wel één van de belangrijkste regels. Poets 2 keer per dag je tanden. Het is heel verleidelijk om als het laat geworden is je tanden poetsen over te slaan, maar juist s’avonds is het heel belangrijk om je tanden te poetsen. Als je slaapt maak je namelijk veel minder speeksel aan. Speeksel reinigt juist je tanden en daardoor is je mond s’nachts een broedplaats voor bacteriën. Door te poetsen reinig je je tanden en zorg je ervoor dat er veel minder bacteriën de kans krijgen om gaatjes en vervelende tandplak te veroorzaken.
TIP 2: Iedere dag flossen zorgt ervoor dat je tanden er meteen beter uitzien. Ook voor de langere termijn is het heel goed om goed te flossen. Een tandenborstel krijgt namelijk niet altijd alle etensresten weg en juist de restjes die blijven zitten, zorgen voor slechte bacteriën en dus vervelende tandplak en cariës.
TIP 3: Wissel om de 6-8 weken je tandenborstel of het borsteltje van je elektrische tandenborstel. Als je te lang poetst met je borstel, dan staan de haartjes van je borstel niet meer in de juiste positie en krijgt de borstel je tanden ook niet meer goed schoon. Daarbij moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook geen fris idee vind om heel veel langer te poetsen met één borstel. Wat ook wel belangrijk is om te vermelden, is dat het geen verschil maakt of je nu elektrisch of handmatig poetst. Ik dacht zelf altijd dat het veel beter was om elektrisch te poetsen, maar volgens mijn tandarts maakt het geen verschil.
TIP 4: Borstel je tong! Je krijgt vaak enorme braakneigingen als je dit doet maar het zorgt echt voor een beter gebit en een frissere adem. Bacteriën hopen zich op je tong op en door je tong te borstelen verwijder je de bacteriën. Er zijn speciale borstels voor je tong, maar je kan ook een zachte normale tandenborstel gebruiken. Maak met je borstel grote bewegingen vanaf de achterkant van je tong naar voren toe en zorg dat je daarna goed je mond spoelt. Dit kan met water maar ook met speciaal mondwater.
TIP 5: Drink niet teveel koffie, zwarte thee of rode wijn. Deze dranken zorgen voor enorme tand verkleuringen. Het beste is om water of groene thee te drinken. Nu drink ik zelf erg graag koffie en heb ik het er eigenlijk niet voor over om daarmee te minderen. Wat je dan eventueel kan doen is na iedere kop koffie, thee of rode wijn een glas water drinken. Door water te drinken spoel je al veel van de drank weg, waardoor je tanden minder snel zullen verkleuren.
TIP 6: Van deze tip sla je misschien steil achterover, omdat het tegen alle geleerde regels in gaat. Poets niet meer dan 2x per dag en niet langer dan 2 minuten. Door te lang en teveel te poetsen, poets je namelijk ook het glazuur weg waardoor je juist sneller verkleurde tanden krijgt. Dus nogmaals 2x per dag 2 minuten is meer dan voldoende!
Tip 7: Eet niet de hele dag door! Een tip die wij pas kregen bij de tandarts, vanwege de gaatjes bij de kinderen, was “eet niet de hele dag door”. Zorg voor 3 normale maaltijden en niet meer dan 2 tussendoortjes. Als je teveel tussendoor eet krijgen je tanden ook teveel te verduren. Dus ben je de hele dag door aan het snacken…dan is dit het moment om ermee te stoppen.

DEZE ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Do’s en Dont’s wenkbrauw verzorging bij mannen

Bleghhh, weg met die zweetlucht en zweetplekken! Zo pak je zweet aan.

Het gebruik van deodorant, Spray vs Roller!

 

 
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer