SelectSelect

Kapsel trends 2016, win een knipbeurt in de B4men Barbershop

Kapsels zijn voor mij heel belangrijk, ik verdien er zelfs mijn brood mee. Naast het knippen van kapsels schrijf ik inmiddels alweer ruim twee jaar over kapsels trends. Het kapsel van 2015, althans het artikel daarover, is voor mijn site een heel groot succes geweest (wil je het lezen klik hier). Ik merk ook in de barbershop dat veel mannen nog erg moeten wennen om het haar weer wat losser te gaan dragen. Na alle strakke kapsels in 2014 ging het mannenkapsel in 2015 echt wel veranderen, of je het nu leuk vond of niet ???? De grootste verandering komt in het najaar en winter van 2015 /2016. We zullen dan echt gaan overstappen op een nieuw modebeeld. Ik heb jullie inmiddels al veel hints gegeven, maar het lijkt mij eens leuk om jullie er ook bij te betrekken en te vragen wat jullie denken over de kapsels in 2016.

 

Foto Barber

Voorspel het kapsel van 2016

Wat moet je hiervoor doen? Laat in de comments of op de B4men FB pagina onder het bericht jouw idee achter van wat jij denkt dat de trendy kapsels in 2016 gaan worden. Dit kan uitgeschreven worden of met een foto

Wat krijg je daarvoor terug

Geen uitdaging zonder beloning. Omdat het hier allemaal om kapsels draait zal ik jullie op een gepaste manier belonen. Ik zal onder alle reacties 3 winnaars kiezen, die als mijn eigen B4men Barbershop geopend is, een gratis knipbeurt krijgen. Deze actie is geldig tot en met 30 september 2015.

DSC02911

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Ik ben geen trend kapsel drager , die zette ik altijd liever. Zo was ik dus oa. begin jaren `80 een van de 3 enige “Marilyn Blond” in Rotterdam , terwijl de rest van de (nichten) trendy kliek rond liep met een “gewaagde ” coupe soleil. Ook de nu zo populaire undercut , was zo`n 25 jaar geleden een groot favoriet (onder de wat controversiele naam “hitlerjugend look” ) van mij. Na de laatste jaren wat gematigder te zijn geworden ,want ook het leven van een trendsetter gaat niet altijd over rozen geworden leek het me een oke plan om dit najaar het trendkapsel van 2015 te laten knippen. Zo kwam ik terecht op jouw site. Leuk om ff te kijken naar komende trends en leuk ook om mee te doen aan je wedstrijd.
    Ik signaleer de laatste jaren zowel op haar als mode gebied , weer een grotere diversiteit. Zoals je in de jaren `80 diverse zichzelf onderscheidende groepen zag , vooral bij jongeren. Leuk om te zien na een, naar mijn mening vrij saai decennia tussen `90 en heden in t straat beeld. De “alles kan” trend kwam mij een beetje mn neus uit , want weinige wisten er volgens mij op authentieke en creatieve manier mee om te gaan , de crea`s , fashionista`s en eigenheimers daar gelaten.
    Maar goed dat is mijn mening , terug naar je vraag. Zoals ik al zei zie ik veel beweging komen in kapsels (ik heb het hier overigens alleen over herenkapsels) en er worden steeds meer gedurfdere modellen gedragen. Ik denk dat deze trend zich langzaam gaat ontwikkelen richting meer experimenteren met kleur. De meeste mannen houden het nu nog bij een vlotte coupe en als er al gekleurd wordt is dit meestal om (beginnend) grijs haar te camoufleren. Ik denk dat er in 2016 voorzichtig stappen genomen gaan worden om bij mannen meer spanning te creeeren in het haar , dmv. high- en low lights . Ook een kleurspoeling (ik weet niet of ik dit überhaupt wel zo mag noemen zonder traumatische associaties op te roepen aan Mrs. Slocombe -achtige taferelen) , of laat ik zeggen een “kleur-push” als ondersteuning van je eigen kleur zie ik ook tot een goeie mogelijkheid. Mannen zijn echter in tegenstelling tot vrouwen wat hun uiterlijk betreft nog altijd wel een wat behoudender , dus de lichtere plukken zullen zich eerder eind voorjaar / zomer / nazomer laten zien. De baard zal in het voorjaar van 2016 , na voorzichtig ge-experimenteer met af en toe licht in korten nog welig tieren , maar tegen het begin van de zomer 2016 zal menig dude toch gaan kiezen voor minder warme gezichtsbeharing , kortom hij gaat er radicaal af of wordt vervangen door een sexy 3- daags baardje , met of zonder een wat langere pluk vanaf het midden van de kin voor de wat gedurfdere Alto . De knot blijft , maar mannen zullen vaker hun haar “gewoon” lekker los gooien en een greep doen naar de fohn van vrouw of een vriendin en in combi met een goed verzorgend product en misschien zelfs op z`n tijd een haar maskertje. Dit in combinatie met bijvoorbeeld de 3-daags baard , dat zorgt voor een stoer , heroisch uiterlijk.
    In t najaar van 2016 gaan we terug naar een wat makkelijkere vertaling. Lange haren gaan meer in een makkelijke coupe , meer gelaagd die met 10 minuten ook in model zit. De krullenbollen onder ons zullen helaas, hun prachtige bos toch weer ineen wat klassiekere coupe laten leggen , want goed onderhoud kost nu eenmaal wat tijd . En in t najaar is gemak en snelheid ook wel weer prettig. Ik denk dat er tegen die tijd ook wel al signalen op straat komen van weer wat extremere uitingen in de vorm van een uitdagend accent in de vorm van bijvoorbeeld een fel gekleurde lok in blauw , geel. net als dat er ook weer met uitgeschoren lijnen gespeeld gaat worden.
    “Alles kan – Alles mag” is ook een mode term . Laat je hier niet door verleiden om maar “van alles” met je haar te doen, Kijk om je heen , kijk naar jezelf ; wat vind jij mooi en hoe voel jij je het mooist… Draag je haar daarnaar !

Written by Jan Willem Huffmeijer